Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ερωτοτροπούν με τη σκέψη σε εκλογικό πραξικόπημα...

 

Στο Μαξίμου το 41% μοιάζει μακρινή ανάμνηση, όπως και το 28% των ευρωεκλογών και το δημοσκοπικό 22% είναι μπροστά τους!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Το αν στο κοντινό μέλλον, θα γίνει ή όχι, πρωθυπουργός ο Στέφανος Κασσελάκης δεν το ξέρει κανείς, αλλά ο ίδιος επιθυμεί να πάρει ξανά τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς έκανε και ο Πέδρο Σάντσεθ, στην Ισπανία, μετά την παραίτηση στην οποία τον ώθησαν οι «βαρόνοι» του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.

Θα «οργώσει» την Ελλάδα, όπως και εκείνος, θα αφήσει αιχμές για  την απομάκρυνσή του από την ηγεσία της Κουμουνδούρου και με σύμμαχο τους υποστηρικτές του, οι οποίοι άλλωστε και θα ψηφίσουν, θα διεκδικήσει να βρεθεί ξανά στον 7ο όροφο του κτηρίου «Μίμης Δαρειώτης» για να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη μέρα.

Αυτά δεν προκαλούν αβεβαιότητα μόνον στους παροικούντες την... Κουμουνδούρου. Εκείνο που κυρίως ανησυχεί είναι το σύστημα του Μαξίμου, που στα εκλογομαγειρία των υπογείων του ετοιμάζει την σούπα του εκλογικού πραξικοπήματος.

Σούπα ξαναζεσταμένει  μεν, αλλά κατάλληλη για προσφορά στο ανύποπτο και φοβισμένο κοινό, από τυχούσα... ακυβερνησία!

Αυτό είναι ακριβώς το κομβικό σημείο της πρότασης που κάνει ο... λαγός του Μαξίμου, ο γνωστός φαφλατάς υπουργός, τηλεπωλητής βιβλίων του Χριστού.

Ενολίγοις πρότεινε και άφησε να διαρρεύσει, για να μετρήσει αντιδράσεις το Μαξίμου και να πορευθεί, ότι είναι αναγκαίο μην περιπέσουμε σε... ακυβερνησία, που θα προκληθεί από επάνοδο της Αριστεράς στην κυβέρνηση, λες και τώρα δε εκπέμπει ένα αλαλούμ  η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη. Προσέχτε τι γίνεται στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα... 

Διαρρέουν λοιπόν, πως είναι αναγκαίο να σχηματίζεται κυβέρνηση  με 30% και με το,μπόνους των 50 εδρών που θα παίρνει να πιάνει τουλάχιστον τις 140 έδρες, ενώ με 33% πλήρη αυτοδυναμία.

Φυσικά δεν ορίζουν ποσοστό εισόδου πάνω από το 3% φοβούμενοι τυχούσα συσπείρωση των ακροδεξιών κομμάτων, που κινούνται στα Δεξιά της ΝΔ.

Με την ταραχή που επικρατεί τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, ελπίζουν να βρεθούν στην πρώτη προτίμηση των ψηφοφόρων. Και στις επόμενες εκλογές που θα επαναπροκηρυχθούν, επαναλαμβάνοντας το σενάριο του 2019, θα γίνουν οι εκλογές με τον νόμο του 30% ή 33% που θα ισχύει!

Αυτά υπό την προϋπόθεση  ότι οι αντιθέσεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στο ΚΙΝΑΛΛ δεν θα έχουν σιγάσει. Η ανοιχτή πληγή διαφωνιών στην Αριστερά, αλλά και στο ΚΙΝΑΛΛ βοηθάει την Δεξιά αφάνταστα.

Εάν όμως αυτό το  αντιληφθεί εγκαίρως ο χώρος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και κυρίως εάν στις εσωκομματικές εκλογές δεν επικρατήσουν οι δεξιές απόψεις της Διαμαντοπούλου και άλλων δεξιόστροφων του Σημιτικού χώρου, τα πράγματα θα είναι σκούρα για τον Μητσοτάκη. Βεβαίως γι αυτό το λόγο έχει και εναλλακτικό σχέδιο, την αποδοχή της αλλαγής του εν πορεία από τον κολλητό του Χατζηδάκη και την μετακόμισή του σε ευρωπαϊκό πόστο, με την επικουρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Βέμπερ.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δηλαδή τα χριστιανοδημοκρατικά και συντηρητικά κόμματα της ηπείρου, επιβεβαίωσε στις πρόσφατες ευρωεκλογές ότι είναι η πρώτη δύναμη στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα κέρδισε δύναμη και η παραδοσιακή Δεξιά και οι τρεις δεξιές ευρωομάδες έχουν συνολικά 316 ευρωβουλευτές, ενώ αν προστεθούν και οι “λοιποί ακροδεξιοί” που δεν έχουν πολιτική στέγη, η Δεξιά έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο.   

Κι επειδή οι παλιοί έλεγαν, καλές οι γάτες για να κυνηγήσουν τα ποντίκια στο κατώι, αλλά για σιγουριά πάρε και μια τσάκα, ποντικοπαγίδα, προνοητικός ο Μητσοτάκης, έχει εμπνευστεί ένα άλλο κόλπο που θέτει σε εφαρμογή το Μαξίμου της Μαρέβας, προκειμένου να καταστείλει τις διαφωνίες στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού συναντώνται κατ’ ιδίαν με δυσαρεστημένους βουλευτές και αφήνουν να εννοηθεί ότι θα αξιοποιηθούν στον πρώτο ανασχηματισμό. Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει όταν έρθει ηώρα του ανασχηματισμού και οι συγκεκριμένοι βουλευτές διαπιστώσουν ότι θα είναι και πάλι εκτός κυβέρνησης. Νισάφι πια, πόσους να ικανοποιήσει;

Πρώτη προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η αναζήτηση επιτελάρχη για το Μέγαρο Μαξίμου. Με δεδομένο ότι η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι η χειρότερη δυνατή, αναζητεί αξιόπιστο πρόσωπο που να μπορεί να συνομιλεί με τους βουλευτές που είναι αποκομμένοι από το Μαξίμου!

Χρονικός ορίζοντας για την υλοποίηση των σχεδίων του Μαξίμου, είναι το ερχόμενο καλοκαίρι, ώστε το φθινόπωρο να προχωρήσει σε εκλογές! Στο Μαξίμου πια, μπροστά στα αδιέξοδα που βρίσκονται  μπροστά τους, ερωτοτροπούν με εκλογικό πραξικόπημα...

Το 41% μοιάζει μακρινή ανάμνηση, όπως και το 28% των ευρωεκλογών και το δημοσκοπικό 22% είναι μπροστά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς