Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Ξεκίνησε την εφημερία με ράντζα από τη προηγούμενη

Τα ράντζα έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο Αττικό Νοσοκομείο αφού η εφημερία του ξεκίνησε ήδη με ράντζα από τη προηγούμενη εφημερία, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκος.

Εκείνο που δεν πήρε δημοσιότητα -αλλά πόσα να δημοσιοποιηθούν από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αθήνας -  όταν τείνει να γίνει καθημερινότητα το χάος που επικρατεί.

Εργαζόμενοι λένε στο Istologio G. Mosxou -πως κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, έτρεχαν και δεν πρόφθαιναν οι κολλητοί της διοίκησης να μαζεύουν τα ασυμμάζευτα προκειμένου να παρουσιαστεί ο χώρος ευπρεπής, καθώς ο υπουργός θα συνοδεύονταν από δημοσιογράφους και εικονολήπτες για να λάβουν εικόνες από την δήθεν αιφνιδιαστική (σ.σ.: ενήμερη η διοίκηση από την προηγούμενη ημέρα) του υπουργού στο νοσοκομείο. Μάλιστα η προϊσταμένη που είχε λήξει η υπηρεσία της, εκλήθη επειγόντως να συνδράμει, κάτι που προκάλεσε απορίες στο προσωπικό για τον λόγο παρουσίασής της στον χώρο, απ΄οπου είχε αποχωρήσει μετά το πέρας της εργασίας της! 

 

Αττικό 3

 

Το απαράδεκτο φαινόμενο που έχει γίνει κανονικότητα για τη δημόσια υγεία αποκάλυψε ο ίδιος ο Μιχ. Γιαννακός (σ.σ.: Ναι, ναι, ο κ. Γιαννακός που ήταν η αιχμή του αντιΣΥΡΙΖΑ μένους επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, τώρα άλαξε στάση και καταγγέλλει την κατάντια Μητσοτάκη στην Υγεία). 

Ο ίδιος λοιπόν, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκος επισκεπτόμενος το Αττικό Νοσοκομείο, ως λοχίας εφόδου του στρατού, έπεσε πάνω στον «πόλεμο» όπως περιέγραψε, που ετοιμάζονταν να δώσουν οι συνάδελφοί του.

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες, που βλέπετε, από το αδιαχώρητο που επικρατούσε στις κλινικές των επειγόντων περιστατικών.

Αττικον 1

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Επισκέφθηκα το πρωί το «Αττικό Νοσοκομείο». Την ώρα που άρχιζε η εφημερία του. Ετοιμάζονταν για πόλεμο οι συνάδελφοι» σημείωσε ο Μιχάλη Γιαννάκος.

Ο ίδιος σχολίασε χαρακτηριστικά «οι λιγοστοί εργαζόμενοι γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και άλλοι, ήρωες τρέχουν και δεν φθάνουν. Όπως σε κάθε μεγάλο νοσοκομείο. Το Αττικό Νοσοκομείο ξεκίνησε την εφημερία με ράντζα από τη προηγούμενη εφημερία. Φταίει το Αττικό; Ασφαλώς και όχι».

Και συνέχισε δηκτικά «τι χρειαζόμαστε για να διορθωθεί η κατάσταση; Όχι διοικητικά μέτρα όπως καθημερινές εφημερίες που θα διαλύσουν τα μεγάλα νοσοκομεία. Προσλήψεις προσωπικού με κίνητρα προσέλκυσης. Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ανάπτυξη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού που τώρα δεν υφίσταται. Περισσότερα παθολογικά νοσοκομειακά κρεβάτια και ασφαλή λειτουργία των περιφερειακών νοσοκομείων με προσλήψεις προσωπικού».

Αττικόν 2

Ανακοίνωση του πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα παρακάτω:

«Επισκέφθηκα το πρωί το «Αττικό Νοσοκομείο. Την ώρα που άρχιζε η εφημερία του. Ετοιμάζονταν για πόλεμο οι συνάδελφοι. Γεμάτη η κεντρική είσοδος με φορεία άδεια έτοιμα να υποδεχθούν ασθενείς. Τρεις ώρες μετά την εκκίνηση της εφημερίας και η κεντρική είσοδος είναι γεμάτη ασθενοφόρα, γεμάτα ασθενείς τα Επείγοντα και μεγάλη ταλαιπωρία για εξέταση. 

Τα ασθενοφόρα σταθμεύουν στη Κεντρική είσοδο γιατί ανακαινίζονται τα Επείγοντα. Οι λιγοστοί εργαζόμενοι γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και άλλοι, ήρωες τρέχουν και δεν φθάνουν. 

Όπως σε κάθε μεγάλο νοσοκομείο. Το Αττικό Νοσοκομείο ξεκίνησε την εφημερία με ράντζα από τη προηγούμενη εφημερία. Φταίει το Αττικό; Ασφαλώς και όχι.

Πάρα πολλά μεγάλα νοσοκομεία για να αποφύγουν την ανάπτυξη ράντζων νοσηλεύουν τα υπεράριθμα παθολογικά περιστατικά σε χειρουργικές κλινικές. Αναρωτιόμαστε ποιο από τα δύο είναι το χειρότερο κακό, καθότι οι νοσηλείες παθολογικών περιστατικών σε επεμβατικές κλινικές αυξάνει το δείκτη νοσοκομειακών λοιμώξεων. 

Μπορεί να λύσει αυτό το ζήτημα η καθημερινή εφημερία των νοσοκομείων; Ασφαλώς και όχι. Δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό να το υποστηρίξει. Στα μεγάλα νοσοκομεία θα αυξηθεί η συνολική προσέλευση, άρα και τα ράντζα ή οι νοσηλείες παθολογικών περιστατικών σε χειρουργικές ειδικότητες. Θα αυξηθούν κατά πολύ οι διακομιδές ασθενών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπίζονται.

Οι ασθενείς αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια στα μεγάλα νοσοκομεία. Στη χώρα μας λειτουργούν 3,5 νοσοκομειακές κλίνες ανά 100.000 κατοίκους εν αντιθέσει με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι 5,3 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους. 

Τι χρειαζόμαστε για να διορθωθεί η κατάσταση; Όχι διοικητικά μέτρα όπως καθημερινές εφημερίες που θα διαλύσουν τα μεγάλα νοσοκομεία. Προσλήψεις προσωπικού με κίνητρα προσέλκυσης. Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ανάπτυξη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού που τώρα δεν υφίσταται. Περισσότερα παθολογικά νοσοκομειακά κρεβάτια και ασφαλή λειτουργία των περιφερειακών νοσοκομείων με προσλήψεις προσωπικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς