ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι όσο αφήνει τον Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του θα αναγκάζεται ολοένα και πιο συχνά σε τέτοιες αποτυχημένες λεκτικές ακροβασίες!
«Ο Παύλος Μαρινάκης επέλεξε και σήμερα τον δρόμο της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φανερά ενοχλημένος από τις παρεμβάσεις του Στ. Κασσελάκη τόσο για τα παχυλά μπόνους των τραπεζικών στελεχών, όσο και για την υπόθεση των καταστροφικών σχεδίων για την Αστυπάλαια. Απέναντι στα συγκεκριμένα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Π. Μαρινάκης δεν είχε να αντιπαραβάλλει παρά γενικολογίες για «υγιές τραπεζικό σύστημα» και να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του για την υπόθεση της Αστυπάλαιας. Λυπηρός και λίγος» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Όσο για την αμήχανη προσπάθεια του Π. Μαρινάκη να δικαιολογήσει την απαράδεκτη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι «δεν υπάρχουν γιατροί τις Κυριακές», σημειώνουμε μόνο ότι κατέληξε θριαμβευτικά σε ένα …κομψό πλην σαφές άδειασμα του υπουργού Υγείας. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι όσο αφήνει τον Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του θα αναγκάζεται ολοένα και πιο συχνά σε τέτοιες αποτυχημένες λεκτικές ακροβασίες» ολοκληρώνεται η ανακοίνωση του ΓΤ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Αποκαλυπτικές οι δηλώσεις Μαρινάκη για την Υγεία!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά την σημερινή 26-8-2024, ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απεκάλυψε τον υπουργό Υγείας άθελά του μέσω απάντησης σε δημοσιογράφο:
Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (δημοσιογράφος): Καλησπέρα κύριε Εκπρόσωπε. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μια τουρίστρια έχασε τη ζωή της στην Ανάβρα, σε απόσταση αναπνοής από κλειστό αγροτικό Ιατρείο. Είδαμε τον κ. Γεωργιάδη την Παρασκευή, να βγαίνει σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης και να τονίζει πως η γυναίκα δεν έχασε τη ζωή της εξαιτίας της έλλειψης γιατρού και την επόμενη μέρα να υπάρχει παρέμβαση του εισαγγελέα Βόλου, για να διερευνήσει τα αίτια. Θεωρείτε σωστή αυτή τη σειρά των γεγονότων, μήπως θα έπρεπε ο Υπουργός να έχει δείξει μια εγκράτεια; Συμπληρωματικά, λέτε και εσείς ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στους Έλληνες πολίτες και στους τουρίστες ότι τα Σαββατοκύριακα δεν μπορούμε να έχουμε γιατρό;
Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Δεν είπε αυτό ο Υπουργός Υγείας. Υπήρξε μια ξεκάθαρη διαστρέβλωση, με τους γνωστούς τίτλους που αλλοιώνουν, από κάποια Μέσα, το πραγματικό περιεχόμενο δηλώσεων, έχω πέσει και εγώ πολλές φορές θύμα, ένας από αυτούς που πέφτουν πιο συχνά θύμα είναι και ο Υπουργός Υγείας, ο Α. Γεωργιάδης, γιατί διαχειρίζεται έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς της χώρας, που έχει ίσως τα περισσότερα προβλήματα που ποτέ δεν κρύψαμε κάτω από το χαλί και πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Άρα για να ξεκινήσουμε για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, είναι δεδομένο ότι η Υγεία χρειάζεται πολλά περισσότερα, για αυτό και ήτανε μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες του Προγράμματος μας, όχι το 2019 μόνο, κυρίως το 2023. Έχουμε διανύσει το ένα τέταρτο της δεύτερης τετραετίας, έχουμε προχωρήσει πάρα πολλές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, χρειάζονται κάποιες χρόνο να αποδώσουν, κάποιες άλλες, όπως ο αριθμός του προσωπικού, ή η εικόνα κάποιων Κλινικών και κάποιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, έχουν αρχίσει και φαίνονται.
Είναι δεδομένο ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι ακόμα περισσότερα και προφανώς χρειάζεται και η κριτική και η σκληρή πολλές φορές αντιπολίτευση, όμως δεν βοηθάει σε κάτι η διαστρέβλωση.
Ο Υπουργός Υγείας αυτό το οποίο είπε, είναι ότι από καταβολής του ΕΣΥ δεν γίνονται στα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας, εφημερίες το Σαββατοκύριακο. Δεν είπε ότι καλώς δεν υπάρχουν γιατροί, δεν πρέπει να υπάρχουν γιατροί, για όνομα του θεού, μακάρι να καταφέρουμε να αυξήσουμε και άλλο τον αριθμό των γιατρών και στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Είναι δεδομένα τα προβλήματα, θα έπρεπε να έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να προκηρύσσονται θέσεις, κυρίως σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, δηλαδή η Κυβέρνηση να προσλαμβάνει γιατρούς, να προσλαμβάνει νοσηλευτές.
Βγάζει τις αντίστοιχες προκηρύξεις και αυτές δεν καλύπτονται, για αυτό και συζητάμε μια σειρά από παρεμβάσεις με βάση και τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας».
Και ο κυβερνητικός κ. Μαρινάκης, στην προσπάθειά του να καλύψει τις αδυναμίες του συστήματος κια την αδιαφορία της κυβέρνησης, εξέθεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη:
«...όμως αυτό το οποίο είπε ο Υπουργός Υγείας δεν είναι ότι δεν υπήρχαν γιατροί και καλώς δεν υπήρχαν. Παρουσίασε τι συμβαίνει στην Ελλάδα από τότε που υπάρχει το ΕΣΥ. Είναι δεδομένο ότι όλα τα βήματα της Κυβέρνησης, οποιασδήποτε θεωρώ Κυβέρνησης, που βλέπει το αυτονόητο, οδηγούν στην κατεύθυνση του να έχουμε όλο και λιγότερες τέτοιες ειδήσεις. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε από το πουθενά αρνητικές ειδήσεις»!
Οι άνθρωποι του ΕΣΥ, κάνουν ότι περισσότερο μπορούν για να έχουμε την ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση. Όπως είδατε το καλοκαίρι προβήκαμε σε μια σειρά από ενέργειες, κυρίως σε διάλογο με τον ιατρικό κόσμο που οδήγησαν σε μια οικειοθελή συμμετοχή και ιδιωτών γιατρών για να αντιμετωπιστεί ένα δύσκολο καλοκαίρι, σε περιοχές που έχουμε κενά. Έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε σε ένα σημαντικό ποσοστό τις αποδοχές, είναι δεδομένο όμως ότι χρειάζονται περισσότερες αυξήσεις οι γιατροί και οι νοσηλευτές και συνολικά το προσωπικό του ΕΣΥ. Θα κάνουμε αυτή τη συζήτηση και σε επίπεδο Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά αλίμονο αν αυτό που βγήκε, που θα βγει ποτέ να πει ένας Υπουργός, ούτε το έκανε ο κ. Γεωργιάδης, είναι να πει ότι δεν υπήρχαν γιατροί και καλώς δεν υπήρχαν γιατροί. Επαναλαμβάνω, παρέθεσε την πραγματικότητα.
Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Συγγνώμη, όσον αφορά την δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού, μας είπε ποια ήταν τα αίτια, ποια δεν ήταν τα αίτια του θανάτου της τουρίστριας και μετά είδαμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Ικανοποιεί την Κυβέρνηση αυτή η σειρά των γεγονότων;
Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Καταρχάς να πούμε ότι είναι πολύ σημαντικό σε μια χώρα που έχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, είτε έχουμε μια πιθανή τέλεση ενός εγκλήματος εκ δόλου, είτε την απώλεια ενός συνανθρώπου μας, με ενδεχόμενη αμέλεια, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να ξέρουμε αν συνέβη σε αυτή την περίπτωση, να διερευνάται κάθε υπόθεση. Η διερεύνηση μιας υπόθεσης είναι κάτι το οποίο είναι ευπρόσδεκτο και είναι αυτονόητο ότι πρέπει να συμβαίνει σε ένα κράτος το οποίο λειτουργεί. Η Δικαιοσύνη με τον ανεξάρτητο ρόλο της εφόσον θεωρεί ότι πρέπει να διερευνηθεί κάτι, ενδεχόμενη συνδρομή μιας οποιασδήποτε ευθύνης, το κάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει ο Α ή ο Β, ή ότι πρέπει να στοχοποιήσουμε μια δομή Υγείας, ή κάποιον υγειονομικό, ή κάτι το οποίο δεν συνέβη όπως έπρεπε να συμβεί, δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει. Είναι μια έρευνα, η οποία γίνεται από τη Δικαιοσύνη, ας περιμένουμε τι θα πει αυτή η έρευνα και αν αποδοθούν κάπου ευθύνες, εδώ είμαστε να τις συζητήσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς