Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Πυρηνική απειλή πάνω από τη Μέση Ανατολή

Το πυρηνικό μανιτάρι της αμερικανικής βόμβας υδρογόνου που σκόρπισε το θάνατο στην Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945, σε εκατοντάδες χιλιάδες Ιαπώνων, γεμίζοντας καρκίνο τους άμαχους πολίτες  και των επόμενων ετών. Τρεις ημέρες μετά, οι αμερικάνοι επανέλαβαν το... πείραμα ρίχνοντας την βόμβα και στο Ναγκασάκι. 


«Να μη γίνει η Μέση Ανατολή Χιροσίμα, διότι στην περίπτωση αυτή, θα γίνει και η Μεσόγειος!»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ

 

Ενώ η δήλωση του Ισραήλ ότι σε περίπτωση που δεχθεί χτύπημα από την Τεχεράνη, θα ζητήσει την συνδρομή της Ελλάδας και της Κύπρου, εγείρει ζήτημα ασφαλείας για την χώρα μας, αφού εμμέσως θα γίνει μέρος του προβλήματος της Μέσης Ανατολής, αντί ειρηνοποιός, το Γραφείο Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την αυριανή επέτειο του αμερικανικού εγκλήματος ρίψης της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα τον Αύγουστο του 1945, όταν ο πόλεμος ήταν στο τέλος του και το γεγονός ότι όλο και πιο πολλά κράτη ζητούν να μπουν στο κλαμπ των κρατών κατόχων πυρηνικών, όπως είναι το Ισραήλ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :

«Πέρα από τον κίνδυνο γενικευμένης σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή, μετά και την δολοφονία Χανίγια στην Τεχεράνη, στην πιο εύφλεκτη αυτή περιοχή της γης πλανάται και η πυρηνική απειλή, που, δυστυχώς, δεν επισημαίνεται από διεθνολόγους και πολιτικούς»

αναφέρει και τονίζει:

«Το Γραφείο Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  στελεχωμένο με ακτιβιστές και ακτιβίστριες κατά των πυρηνικών, θεωρεί υποχρέωσή του, με αφορμή και την επέτειο του ολοκαυτώματος της Χιροσίμα (6 Αυγούστου) να κρούσει δυνατό κώδωνα πυρηνικού κινδύνου. Τουλάχιστον μία χώρα της περιοχής και ειδικότερα το Ισραήλ, ανήκει στο κλαμπ των εννέα χωρών παγκοσμίως που διαθέτουν πυρηνικά οπλοστάσια, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος κατοχής πυρηνικών όπλων και από άλλες περιφερειακές δυνάμεις στην Μ. Ανατολή, δύο εκ των οποίων κάνουν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων στην πολύπαθη Υεμένη, ένα κράτος σε πλήρη διάλυση».

Και παρακάτω το Γραφείο Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει:

«Υπενθυμίζουμε ότι διαδοχικές αποφάσεις της ΓΣ του ΟΗΕ προβλέπουν την μετατροπή της Μ. Ανατολής σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής, σχέδιο που θα είχε υλοποιηθεί, αν δεν αντιδρούσαν οι κυβερνήσεις του Ισραήλ, συνεπικουρούμενες από τις ΗΠΑ».

Ζητάμε, λοιπόν, εδώ και τώρα εκεχειρία στο Παλαιστινιακό ώστε να αποτραπεί και ο πυρηνικός κίνδυνος που μπορεί να προκύψει, ενδεχομένως και από λάθος, με βαρύτατες συνέπειες και για όλη την Μεσόγειο, προφανώς και τις Κύπρο και Ελλάδα».

Και με αυτά καλεί σε συναγερμό για την αποτροπή του πυρηνικού ολοκαυτώματος που θα πλήξει και την Μεσόγειοσε περίπτωση που ξεκινήσει:

«Καλούμε σε δράση ευαίσθητους στο ζήτημα θεσμούς της Ευρώπης, όπως το Ευρωκοινοβούλιο, με την Ομάδα της Αριστεράς και άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου στην πρώτη γραμμή, να μη γίνει η Μέση Ανατολή Χιροσίμα, διότι στην περίπτωση αυτή, θα γίνει και η Μεσόγειος!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς