Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Ρουκέτες αντιποίνων κατά του Ισραήλ από Χεζμπολάχ


 

Ελικόπτερα της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας είναι επίσης «σε επιφυλακή» για να παρέμβουν αν υπάρξει ανάγκη

 

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από το Λίβανο.

Το Φόρεϊν Όφις ζήτησε από τους Βρετανούς που θα παραμείνουν στον Λίβανο να το αναφέρουν στις τοπικές προξενικές αρχές ώστε να ενημερώνονται για την εξέλιξη της κατάστασης.

Αλλά και η κυβέρνηση του Καναδά προειδοποίησε το Σάββατο τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στο Ισραήλ.

Μέτρα προστασίας τα παραπάνω καθώς εκτρχύνεται η κατάσταση, μετά από δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Γάζα και στο πλαίσιο αντιποίνων για τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, ακόμη και κατά σχολείου, εκτόξευσε η Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου χθες.

«Η Ισλαμική Αντίσταση συμπεριέλαβε τον οικισμό Μπέιτ Χιλέλ (στο βόρειο Ισραήλ) στον κατάλογο των στόχων της και τον βομβάρδισε για πρώτη φορά με δεκάδες ρουκέτες», αναφέρει η ανακοίνωση του φιλοϊρανικού κινήματος.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότερες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν «με οποιοδήποτε αεροπορικό εισιτήριο είναι διαθέσιμο». Μολονότι έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί πολλές πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα, «υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές» ανέφερε η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της. Παράλληλα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ αναπτύσσονται στα χωρικά ύδατα του ΛΙβάνου.

Το Φόρεϊν Όφις ζήτησε από τους Βρετανούς που θα παραμείνουν στον Λίβανο να το αναφέρουν στις τοπικές προξενικές αρχές ώστε να ενημερώνονται για την εξέλιξη της κατάστασης. Σύμφωνα με το Λονδίνο «στρατιωτικό προσωπικό» θα αναπτυχθεί σύντομα «στην περιοχή» για να παράσχει υποστήριξη στις βρετανικές πρεσβείες και να βοηθήσει τους Βρετανούς πολίτες. Ελικόπτερα της Βασιλικής Αεροπορίας θα είναι επίσης «σε επιφυλακή» για να παρέμβουν αν υπάρξει ανάγκη.

Αλλά και η κυβέρνηση του Καναδά προειδοποίησε το Σάββατο τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις εχθροπραξίες στην ευρύτερη περιοχή.

17 άμαχοι σκοτώθηκαν σε σχολείο που βομβάρδισε το Ισραήλ

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το χθεσινό ισραηλινό πλήγμα σε σχολικό συγκρότημα της Γάζας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι έπληξε κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

Ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Γάζα, ανέφερε νωρίτερα ότι στο σχολικό συγκρότημα είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς