Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

8 από τα 22 μέλη της Π.Γ. αποχώρησαν από τη συνεδρίαση

  

Πρόσκληση Κασσελάκη στους εργαζόμενους των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, -που απεργούν κάθε Πέμπτη- να παραβρεθούν και να παρέμβουν στην συνεδρίαση. Τους απάντησε ξεκάθαρα: «Εάν θέλετε ελάτε επάνω». Αυτά είπε προ τωνν γραφειών του κόμματος, στους εργαζόμενους που βρίσκονταν κάτω από τα δέντρα της πλατείας. Παρακολουθείστε το βίντεο του Documento. 


Αμφισβήτησαν την ικανότητα Κασσελάκη να δώσει λύση στο ζήτημα των κομματικών ΜΜΕ, τον κατηγορούν για απόκρυψη στοιχείων και άρνηση δανεισμού

Οκτώ στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Νοτοπούλου, Θεοχαρόπουλος, Φλαμπουράρης, Ραγκούσης, Καρκούλια, Συμεωνίδου) που θεωρούνται μέλη των «87», δηλαδή της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση πριν από τη λήξη της, ενώ παρέμειναν και ολοκλήρωσαν τις εργασίες της τα δεκατέσσερα μέλη της (Στέφανος Κασσελάκης, Ράνια Σβίγκου, Αράπη – Μπελώνη Παναγιώτα, Δούρου Ρένα, Δούση Μάγκυ, Κουβέλη Μαρία, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Παναγιώτοπουλος Κωνσταντίνος, Παππάς Νίκος, Πολάκης Παύλος, Ρήγας Πάνος, Σκορίνης Νίκος, Τελιγιορίδου Ολυμπία, Τζάκρη Θεοδώρα)  από τα 22 συνολικά της Πολιτικής Γραμματείας.

Τα οκτώ αποχωρήσαντα μέλη, κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν έδωσε καμία πρόταση βιωσιμότητας για τα κομματικά Media και κάνουν λόγο για «απόκρυψη στοιχείων γύρω από τα οικονομικά του κόμματος».

«Η άρνηση να δοθούν οικονομικά στοιχεία στην Π.Γ. σημαίνει πολλά για τους κανόνες που επιβάλλονται στο Νέο ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο την αριστερά δεν εκφράζουν» λένε χαρακτηριστικά.

Επίσης, καταγγέλλουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη «σχέδιο απεργοσπαστικού μηχανισμού» το οποίο χαρακτηρίζουν καταδικαστέο.

Ακόμα, καταγγέλλουν ότι σήμερα τέθηκε θέμα -εκτός ημερησίας διάταξης- «παραίτησης των εκλεγμένων και των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας»- προκειμένου μα μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελακης.

Σε κείμενό τους οι 8 λένε «Όχι» στην εισήγηση του προέδρου για τα ΜΜΕ του κόμματος, «όχι» και στην είσοδό του στη Βουλή μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Την ίδια ώρα  θέμα ηγεσίας έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Παύλος Πολάκης καθώς σημείωσε πως πρέπει να αλλάξει κι ότι ο ίδιος θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα ο πρόεδρος Κασσελάκης απαντά:  Όποιος διαφωνεί, για την πορεία του  κόμματος (και την ηγεσία του) μπορεί να θέσει την  διαφωνία του  στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για λήψη απόφασης!

Έτσι έθεσε την εσωκομματική αντιπολίτευσης προ του διλήμματος να συγκρουστεί στην ΚΕ με δεδομένη την προεδρική πλειοψηφία, να προχωρήσει σε έξοδο με ορατά τα αποτελέσματα αυτών που την επιχείρησαν, με το ευτελές ποσοστό που εισέπραξαν από τους ψηφοφόρους της Αριστεράς ή να χαμηλώσουν τους τόνους αναζητώντας μέση λύση επωφελή για τους ίδιους και για το κόμμα; 

 

Ολόκληρο το κείμενο διαφωνίας των «Οκτώ»

«Δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις, που

ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το Κόμμα μας.

Στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας συζήτησης που αφορούσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του Προέδρου και καμία πρόταση βιωσιμότητας, ενώ συνεχίζεται ακόμη και από τα μέλη της Π.Γ. η απόκρυψη στοιχείων γύρω από τα οικονομικά του κόμματος, παρά την αύξηση των εξόδων τον τελευταίο χρόνο. Παρά την προσωπική δέσμευση του Προέδρου να δοθούν στοιχεία για αριθμό εργαζομένων, αμοιβές και χρόνο πρόσληψης στο κόμμα, στα ΜΜΕ και στο ίδρυμα Πουλαντζάς, όχι μόνο δεν δόθηκε τίποτα, αλλά δεν υπήρξε σήμερα καμία ενημέρωση και κανένα στοιχείο, στο υπεύθυνο τυπικά και ουσιαστικά όργανο του κόμματος.

Τα στοιχεία αυτά όφειλε η ηγεσία του κόμματος να τα δώσει ακόμη και στα μέλη της Κ.Ε. , σύμφωνα με το καταστατικό. Η άρνηση να δοθούν οικονομικά στοιχεία στην Π.Γ. σημαίνει πολλά για τους κανόνες που επιβάλλονται στο Νέο ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο την αριστερά δεν εκφράζουν.

Και ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχουν πληρωθεί, ούτε τους μισθούς ούτε τα επιδόματα τους, η ηγεσία του κόμματος ζητά, χωρίς να έχει καταθέσει μια πρόταση, λευκή επιταγή.

Δηλώσεις που δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο απεργοσπαστικού μηχανισμού είναι τουλάχιστον καταδικαστέες και ξένες προς το χώρο μας και η ηγεσία οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Η υλοποίηση αποφάσεων και η μετέπειτα προσπάθεια λήψης λευκής επιταγής από την ηγεσία του κόμματος δρα στην κατεύθυνση απαξίωσης του κόμματος μας αλλά και μείωσης της μεταξύ μας εμπιστοσύνης .

Είναι απαράδεκτο σήμερα στην Π.Γ. εκτός ημερησίας διάταξης, να τίθεται θέμα παραίτησης των εκλεγμένων και των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ανατροφοδοτώντας αενάως την εσωστρέφεια και την μη παραγωγή πολιτικής. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει λειτουργία φραξιονιστικής λειτουργίας, με πιέσεις σε πλήθος Νομαρχιακών Επιτροπών για πανομοιότυπες αποφάσεις υπέρ της παραίτησης των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Η παραίτηση του συντρόφου και διακεκριμένου επιστήμονα Όθωνα Ηλιόπουλου, έγινε για λόγους αλλότριους, από την μη θεσμική αναφορά του, ότι παραιτείται για να παραδώσει σε πρόσωπο της επιλογής του, ακόμη και αν αυτό είναι το πρόσωπο του Προέδρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα θεσμικό κόμμα και δεν μπορεί να λειτουργεί έξω από όσα ορίζει το Σύνταγμα, ο κανονισμός της Βουλής και το καταστατικό μας, αφήνοντας μέλη του ψηφοδελτίου επικρατείας, να λοιδορούνται και να στοχοποιούνται.

Η ηγεσία του κόμματος έχει υποχρέωση να διαφυλάττει την ενότητα και να μην αφήνει πρωτοβουλίες να δρουν διαιρετικά σε όλα τα κομματικά επίπεδα.

Η συνέχιση της εσωστρέφειας και της δολοφονίας χαρακτήρων για όποιον λόγο, τον μόνο που υπηρετούν είναι την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την συντήρηση.

Αυτή την τακτική και αυτές τις αποφάσεις δεν μπορούμε να τις νομιμοποιήσουμε χωρίς εισήγηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς σεβασμό στο καταστατικό και τις πάγιες αρχές και αξίες της παράταξης μας».

 

ΗΓΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΑΚΗ: Θα συμβάλλω στην σωστή νκατεύθυνση

Την ίδια ώρα  θέμα ηγεσίας έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης καθώς σημείωσε πως πρέπει να αλλάξει κι ότι ο ίδιος θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

«Εγώ θα φανώ χρήσιμος», φέρεται να είπε – κάτι που θεωρήθηκε από στελέχη του κόμματος ως «χρησμός» για δική του υποψηφιότητα.

Απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη, είπε πως «χρησιμοποίησε τα Social Media προκειμένου να μπορέσει να αντισταθεί σε μία επιχείρηση δικής του δολοφονίας που μέσα από ένα ψεύτικο και υποκριτικό κλάμα της Λινού, που έγινε μία ώρα μετά που είχα μιλήσει, και ταυτόχρονα εγώ διαγραφόμουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

«Φυσικά και αντιστάθηκα μέσα από τα Social media. Γι’ αυτό ήρθαν και δεύτερες σκέψεις σε όλους, όπως η Όλγα Γεροβασίλη που έλεγε ότι καλή η διαγραφή του Πολάκη αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί, όχι να μείνει μισή. Αυτή είναι μία δήλωση εσωστρέφειας και εμφυλίου και ανθρωποφαγίας», είπε ο Π. Πολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση Κασσελάκη στην πρόκληση Πολάκη ήταν η εξής:

«Δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει ας κάνει μομφή στην Κεντρική Επιτροπή».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ρένα Δούρου δεν πήρε θέση, ενώ ο Νίκος Παππάς εξέφρασε την στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς