Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Γαλλία: Ο Μέλανσον της Αριστεράς ζητά εντολή!

Ο Ζακ Μελανσόν
(EPA/ANDRE PAIN)

 

Ο πρόεδρος Μακρόν να μας δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης - Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε!

 ΘΡΙΑΒΕΥΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΘΟΛΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.- ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ!


«Ο πρόεδρος έχει καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει» τόνισε ο Ζακ Λικ Μελανσόν στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα exit poll που δείχνουν τον συνασπισμό της Αριστεράς να προηγείται στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, πετυχαίνοντας την ανατροπής. Κι εδώ πρέπειμ να παρατηρήσουμε ότι ομ Μέλανσον είναι εκπρόσωπος μιας συμμαχίας της Αριστεράς, που ζητά να εφαρμόσει ολόπκληρο το πρόγραμμά της κι όχι ενός θολού συνασπισμού της κεντροαριστεράς, όπως επιδιώκεται να συγκροτηθεί στην Ελλάδα, με την προτροπή των μιντιαρχών, που προτιμούν κυβέρνηση ελεγχόμενη και με αδιευκρίνιστο πρόγραμμα, όπως τα αδιευκρίνιστα πολιτικών που κατέληξαν σε αθώωση!

Ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI) σε δηλώσεις του στο Παρίσι, χαιρέτισε την εκλογική κινητοποίηση για «την επίτευξη ενός αποτελέσματος που λέγεται ότι ήταν αδύνατο», δηλαδή μια νίκη της Αριστεράς.

«Ο λαός μας έχει ξεκάθαρα αποκλείσει τη χειρότερη λύση για αυτόν. Σήμερα το βράδυ ο Εθνικός Συναγερμός (RN) απέχει πολύ από το να έχει την απόλυτη πλειοψηφία», είπε όπως μεταδίδει η Le Monde, προσθέτοντας ότι αυτό είναι «μια τεράστια ανακούφιση για εκατομμύρια ανθρώπους που αποτελούν τη νέα Γαλλία».

«Η πλειοψηφία έκανε άλλη επιλογή για τη χώρα» από την ακροδεξιά, πρόσθεσε ο κ. Μελανσόν, πιστεύοντας ότι από εδώ και πέρα ​​«η βούληση του λαού πρέπει να επιβεβαιωθεί».

«Ο πρόεδρος πρέπει να υποκλιθεί» στα αποτελέσματα της Αριστεράς, η οποία γίνεται πλειοψηφία στη Βουλή, υπό τη σημαία του συνασπισμού υπό τη σημαία του συνασπισμού του Νέου Λαϊκού Μετώπου. 

Παράλληλα κάλεσε τον Μακρόν να διορίσει νέο πρωθυπουργό από τη συμμαχία των αριστερών κομμάτων, υπογραμμίζοντας: «Ο πρόεδρος έχει καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει, είναι έτοιμο». Σύμφωνα με τον Ζακ Λυκ Μελανσόν, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο  «δεν θα εφαρμόσει τίποτα άλλο εκτός από το πρόγραμμά του, αλλά ολόκληρο το πρόγραμμά του» όπως ξεκαθάρισε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς