Το θείο δράμα με επαναλήψεις και ζωντανά από τους ναούς.- Απευθείας σύνδεση με τους καθεδρικούς Ιερούς Ναούς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι!
Οσοι περιμένουν κατανυκτική ατμόσφαιρα την περίοδο του Πάσχα, να συμμετέχουν στο θείο δράμα και να συγκινηθούν για ακόμη μια φορά από τα θεία πάθη, αυτή την ατμόσφαιρα μπορούν να τη βρουν στην τηλεόραση της Μεγάλης Εβδομάδας. Όχι όμως με νέες παραγωγές, σειρές, ντοκιμαντέρ, εκπομπές.
Οι μόνες «φρέσκες» εκπομπές θα είναι οι ζωντανές μεταδόσεις των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας σε απευθείας σύνδεση με τους καθεδρικούς Ιερούς Ναούς Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Κάθε μέρα αναλόγως, περίπου από τις 7 ως τις 9 το βράδυ, στην ΕΡΤ2. Και από την υβριδική πλατφόρμα Mega Play του Mega. Και από τη συνδρομητική Nova.
Επίσης, σε πρώτη μετάδοση συνταγές για νηστίσιμα φαγητά της Μεγάλης Εβδομάδας από τον σεφ Ανδρέα Λαγό και τον καλεσμένο του στην εκπομπή «ΠΟΠ μαγειρική» κάθε μέρα, στις 2 το μεσημέρι, στην ΕΡΤ1: ρεβίθια και ταχίνι, σουπιές με σπανάκι και χόρτα κ.λπ.
Το καθιερωμένο πρόγραμμα των καναλιών θα αρχίσει να τροποποιείται από τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη, καθώς τα ψυχαγωγικά μαγκαζίνο θα διακόψουν, όπως και πολλές ενημερωτικές εκπομπές.
Κατά τα λοιπά, αξίζει το βιβλικό ιστορικό δράμα «Ανάσταση» («Risen») σε σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς, με τους Τζόζεφ Φάινς, Τομ Φέλτον, Κλιφ Κέρτις, τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 10.40 το βράδυ, στην ΕΡΤ1. Τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 8.10, η Μάγια Τσόκλη παρουσιάζει «Μια μέρα στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών». Νωρίς το πρωί, στις 7, της Μεγάλης Παρασκευής, ένα μοναδικό ντοκουμέντο του 1977 πραγματεύεται τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή και υμνογράφου Ρωμανού του Μελωδού, τη μετάφραση των έργων του οποίου κάνει ο σύγχρονος ποιητής Νίκος Καρούζος για την ελληνική τηλεόραση. Η αφήγηση του Πέτρου Φυσσούν, η ενορχήστρωση του Χριστόδουλου Χάλαρη, οι ερμηνείες των ύμνων από τον Μανώλη Μητσιά, τον Νίκο Ξυλούρη, τη Δήμητρα Γαλάνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς