Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Θα ζητήσει συντόμευση καθαρογραφής για το Μάτι

 


Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιω. Κλάπα, μετά την σημερινή απόφαση  του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, για να μην παρέλθει η οκταετία και παραγραφούν τα εγκλήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το πορτάλ  news247.gr, η ανώτατη δικαστική λειτουργός κα Ιω. Κλάπα, σε μια προσπάθεια να γίνει επίσπευση της διαδικασίας προκειμένου να ολοκληρωθεί η δευτεροβάθμια δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι προτού επέλθει παραγραφή, με την συμπλήρωση 8 χρόνων αναμένεται να ζητήσει από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών, Χριστόφορο Λινό, την επίσπευση της διαδικασίας της καθαρογραφής της πρωτόδικης απόφασης που εκφωνήθηκε το πρωί, πράγμα το οποίο θα γίνει με σειρά ενεργειών.

Μεταξύ αυτών και η απαλλαγή της προέδρου της έδρας από κάθε άλλη υποχρέωση για το μήνα Μάιο, έτσι ώστε να μπορέσει να συντάξει σε εύλογο χρόνο το σκεπτικό της απόφασης με το οποίο καταδικάστηκαν μόλις 6 κατηγορούμενοι ενώ απηλλάγησαν 15 άτομα.

Αφορμή για την κινητοποίηση του Αρείου Πάγου είναι το γεγονός ότι οι πράξεις που σχετίζονται με τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι παραγράφονται στα 8 έτη – καθώς είναι στο σύνολό τους πλημμεληματικές –  χρόνος ελάχιστος για να εκδικαστεί το εφετείο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η πρωτοβάθμια δίκη διήρκησε 18 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς