Και «Virtual Lab» στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση των δράσεων: «Κατακτώ Νέες Δεξιότητες» και «Virtual Lab».
Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων TEBA (Κοινωνικές Συμπράξεις Π.Ε. Αχαΐας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Π.Ε. Ηλείας)1. Ολοκλήρωση του «Virtual Lab» πολυδιάστατο διαδικτυακό περιβάλλον μάθησης (Ψηφιακή Πλάτφόρμα) με σεμινάρια Ψηφιακή φωτογραφίας/photoshop, Ζωγραφικής/κολλάζ Θέατρου/υποκριτικής, Δημοσιογραφίας /Αρθρογραφίας, για εφήβους και νέους ωφελούμενους ΤΕΒΑ 12-24 ετών, ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση, την συνεργασία και την απόκτηση δεξιοτήτων. με γνώμονα την κατάρτιση των ωφελούμενων ΤΕΒΑ.
Με τη λήξη του προγράμματος “Virtual Lab”, διοργανώθηκε ένα γιορτινό και ξεχωριστό φεστιβάλ με τίτλο «Όνειρο Χειμωνιάτικης Νύχτας», για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ και των 3 Κοινωνικών Συμπράξεων (Π.Ε. Αχαΐας, Π.Ε. Αιτ/νίας και Π.Ε. Ηλείας) την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στο θέατρο Γραμμές Τέχνης, (Μαιζώνος 271, Πάτρα). Μέσα από ένα θεατρικό βιωματικό εργαστήρι υποκριτικής, με βιωματικές ασκήσεις και τεχνικές οι λέξεις θα ζωντάνεψαν, ο λόγος των σωμάτων και του πνεύματος αναδείχθηκε και η έκφραση απέκτησε περισσότερο νόημα και ενδιαφέρον. Παράλληλα, στο χώρο φιλοξενήθηκε και η έκθεση των δημιουργιών εφήβων & νέων που συμμετείχαν στα διαδικτυακά σεμινάρια (φωτογραφίας, δημοσιογραφίας, ζωγραφικής και θεατρικής αγωγής) της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «Virtual Lab».
2. «Κατακτώ Νέες Δεξιότητες» - Βιωματικό Σεμινάριο - Εργαστήριο συμβουλευτικής ενδυνάμωσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων για γυναίκες ωφελούμενες ΤΕΒΑ Κ.Σ. Π.Ε. Αχαΐας. Αναλυτικότερα, περιλάμβανε συμβουλευτική για επιτυχημένα βιογραφικά (CV), παιχνίδια ρόλων (role playing) - ήπιες δεξιότητες για επιτυχημένες συνεντεύξεις, Τεχνικές Αυτοφροντίδας (Συναισθηματική Αυτοεπίγνωση, Έλεγχος Παρορμήσεων, Αποφυγή Συγκρούσεων, ανάπτυξη ενσυναίσθησης), άλλες τεχνικές ενίσχυσης ψυχικών και γνωσιακών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ανθεκτικότητας (resilience), αυτοεκτίμησης, κι άλλων ποιοτικών δεξιοτήτων στις γυναίκες ωφελούμενες.
Η δράση προσανατολίστηκε στο να διασφαλίσει την ενεργή συμμετοχή των συμμετεχόντων γυναικών μέσω διαδραστικών ασκήσεων και τεχνικών με την καθοδήγηση μιας Διατομεακής ομάδας έμπειρων επιστημονικών στελεχών όπως κοινωνική λειτουργό εξειδικευμένη σε θέματα ισότητας, σκηνοθέτη-παιδαγωγό με εμπειρία στην ενδυνάμωση ενηλίκων/ παιδιών, στελέχη υγείας και κοινωνικών επαγγελμάτων, νομικό και γυναίκες επιχειρηματίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς