«Επανειλημμένως οι εργαζόμενοι και τα σωματεία, τους έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου»
Το τραγικό γεγονός που συνέβη με την κατάρρευση της γέφυρας και την απώλεια ανθρώπινης-ων ζωής-ων αναδεικνύει τον τρόπο που γίνονται τα έργα στη χώρα μας, τη μη τήρηση των κανόνων και μέτρων ασφαλείας αλλά και την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.
Με τη χώρα να αντιμετωπίζει τις υψηλότερες θερμοκρασίες, υποκριτικά η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες (με χαμηλότερες θερμοκρασίες) έλαβε δήθεν μέτρα, αναδεικνύει ότι αυτό που μετρά είναι ο επικοινωνιακή παραπλάνηση.
Επανειλημμένως οι εργαζόμενοι και τα σωματεία, τους έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα, ζητώντας τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους εργαζόμενους.
Δυστυχώς απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων.
Προσπαθούν όμως να μας ξεγελάσουν με τα ωραία ντεκόρ και τις φτιαγμένες εικόνες των έργων που προχωράνε ενώ για δεκαετίες είναι οι ίδιοι που κυβερνούσαν την χώρα.
Η παράταξή μας Ώρα Πατρών ζητά το αυτονόητο για τη σημερινή τραγωδία. Απόδοση ευθυνών όπου και αυτές αν αναλογούν και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων..
Ακούει κανείς..;
Ερώτηση της Ώρας Πατρών για το γήπεδο του Ρίου
Σύμφωνα με το πρακτικό υπ. αριθμ. 06/2014, το οποίο και επισυνάπτουμε, Δημοτικής Κοινότητας Ρίου, προκύπτει ότι υπήρχε από το 2014, απόφαση ένταξης προς χρηματοδότηση του Α.Ο ΑΕΤΌΣ ΡΊΟΥ στον προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων, γιατί από τότε είχε διαπιστωθεί ότι έπρεπε να γίνουν οπωσδήποτε έργα που αφορούσαν την ασφάλεια των αθλούμενων.
Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρίου, τότε ήταν η κ. Νιάρου Μαρία.
Ρωτάμε τη Δημοτική Αρχή Πελετίδη, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Πετρόπουλο και την κ. Νιάρου:
1. Είστε ευχαριστημένοι με την αποτελεσματικότητα σας; Αφού έπειτα από εννέα χρόνια βρισκόμαστε στο ίδιο ή και σε χειρότερο σημείο από πλευράς κατάστασης γηπέδου;
2. Γιατί έπειτα από εννέα χρόνια απραξίας, ενώ υπήρχαν διαμαρτυρίες για τις καθυστερήσεις, τόσο από την τοπική κοινωνία, όσο και από τη σημερινή πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, περιμένουμε την επαναδημοπράτηση του έργου; Ποιος ευθύνεται;
3. Ποιο είναι τελικά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, έχετε να δώσετε κάποιο συγκεκριμένο μιας και ακόμα και έργα άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν πολύχρονες καθυστερήσεις;
4. Τι απαντάτε σε ένα παιδί-αθλητή, που το 2014 ήταν δέκα ετών και σήμερα που είναι δεκαεννέα χρόνων, το γήπεδό του βρίσκεται ακόμα στην ίδια τραγική κατάσταση; Γιατί να σας ψηφίσει;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς