Αυτό είναι το έργο που παράξαμε ως διοίκηση Μπερσίνη-Γεωργακόπουλου στον ΕΟΠΥΥ, γράφει ο πρ. αντιπρόεδρος Τάκης Γεωργακόπουλος!
Ανταπάντηση στο σημερινό (16-6-2023) άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Γεωργόπουλου, υπό τον υποτιμητικό τίτλο «Θύμωσε ο... κ. ''υποψήφιος''-Αντίδραση με στοχοποίηση από κομματικό στέλεχος-πολιτευτή της Αχαΐας» εδόθη από τον θιχθέντα πνευμονολόγο δ/ντή ΕΣΥ/ΜΕΘ πρώην αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλο, της περιόδου 2015-2019 και υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αχαΐα, ο οποίος επί πλέον κατηγορείται από τον Γεωργόπουλο, ότι τον στοχοποίησε.
Απευθυνόμενος προς διεύθυνση το ΝΕΟΛΟΓΟΥ, ο Τάκης Γεωργακόπουλος, στην ανταπάντησή του υπερασπίζεται το έργο του ΕΟΠΥΥ επί διοίκησης Μπερσίμη-Γεωργακόπουλου, η οποία βρήκε έναν Οργανισμό με σημαντικές δυσλειτουργίες και παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις καταφέραν να αλλάξουν -στον χώρο του ΕΟΠΥΥ- την ατζέντα, υπέρ των ασφαλισμένων, ενώ σήμερα --υπενθυμίζει ο δiαχειριστής του Istologiou G. Mosxou-- ειδικά η κατάσταση στον Οργανισμό για καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, πνευμονολογικούς ασθενείς είναι αφόρητα απελπιστική.
Αναφέρει λοιπόν τα παρακάτω:
«Κύριε διευθυντά,
Δικαίωμα του συντάκτη σας Γιάννη Γεωργόπουλου να απαντάει στην επιστολή που σας έστειλα για δικό του, κακόβουλο, ρεπορτάζ της περασμένης εβδομάδας, αλλά επιτρέψτε μου κάποιες παρατηρήσεις στην, επίσης κακόβουλη, απάντησή του.
Το τι ήξερα ή τι πιθανολογούσα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών, είναι καθαρά προσωπικό θέμα, όσο κι αν το σχολιάζει κακόβουλα ο συντάκτης σας.
Προσωπικά πάντως, δεν υπήρξα ''υποψήφιος μιας χρήσης'', παρά όπως εξήγησα δεν άντεχα οικονομικά να επαναλάβω την παραίτησή μου από το Νοσοκομείο, για έναν ακόμη μήνα και γι αυτό ζήτησα να μην συμπεριληφθώ και πάλι στο ψηφοδέλτιο... έτσι απλά. Παραμένω ωστόσο στην διάθεση του Κόμματος και γι αυτό μετέχω σε περιοδείες προεκλογικές, έστω κι αν δεν είμαι τώρα στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Επίθεση εγώ δεν έκανα και δεν κάνω σε δημοσιογράφους, έστω κι αν ο συγκεκριμένος γράφει με κακόβουλο τρόπο αναφορές στο όνομά μου.
ΝΑΙ, κύριε διευθυντά,
στην ΑΥΓΗ έμαθα να σέβομαι την δημοσιογραφία κι όχι να την χρησιμοποιώ... ήμουνα δημοσιογράφος και όχι ''δημοσιογραφών'' όπως αναφέρει ο δικός σας δημοσιογράφος, για 16 χρόνια και είχα γίνει αποδεκτός ως μέλος της ΕΣΗΕΑ, με την διαδικασία που προβλέπεται για τα μέλη της.
Η διαφύλαξη ''της ανωνυμίας των πηγών πληροφόρησης'' έχει να κάνει με άλλο ζήτημα, αλλά το να ζητάς την άποψη και αυτού στον οποίο αναφέρεσαι, αποτελεί ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ για κάθε δημοσιογράφο! Δεν ζήτησα να μου πει τις πηγές του ρεπορτάζ που έκανε ο Γιάννης Γεωργόπουλος. Επιμένω ωστόσο να θεωρώ πώς όφειλε να ρωτήσει κι εμένα, για τον λόγο που ζήτησα να μην είμαι στο ψηφοδέλτιο του Ιουνίου, εφόσον ήθελε να το σχολιάσει, έστω και κακόβουλα, όπως έκανε, κι όχι να το σχολιάζει αυθαίρετα και με συκοφαντικό τρόπο για το πρόσωπό μου. Έλλειπε η δική μου άποψη... Αυτό εγώ σχολιάζω και το συγκρίνω με την δική μου στάση ως δημοσιογράφου της εφημερίδας η ΑΥΓΗ. Νομίζω υπάρχει κάποια -έστω μικρή- διαφορά...
Ως προς την θητεία μου στον ΕΟΠΥΥ, ο Γιάννης Γεωργόπουλος, ΔΕΝ μπορεί να ξέρει τι κάναμε και τι δεν κάναμε ως Διοίκηση, εν μέσω μνημονιακών υποχρεώσεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διότι μάλλον, ποτέ του δεν ασχολήθηκε με αυτά τα ζητήματα.
Για να γνωρίζετε όλοι, η διοίκηση Μπερσίμη-Γεωργακόπουλου, βρήκε ένα Οργανισμό με σημαντικές δυσλειτουργίες, χωρίς Υπηρεσιακό Συμβούλιο, χωρίς Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, χωρίς Οργανισμό υπηρεσιακών θέσεων, με έναν Κανονισμό παροχών που αποτελούσε συρραφή παροχών των διαφόρων ταμείων που συν-αποτέλεσαν τον ΕΟΠΥΥ, με έναν σύστημα συνταγογράφησης ''διάτρητο'' σε παρεμβάσεις και με ληξιπρόθεσμο χρέος 1,25 δις ευρώ... Έτσι, μέχρι την αποχώρησή μου, τον Ιούλιο του 2019, είχαμε θεσμοθετήσεις και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ και ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ενώ το χρέος είχε μειωθεί δραστικά στα 120.000.000 ευρώ (από 1,25 δις ευρώ) επειδή διευθετήσαμε τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους και τους δικαιούχους, ενώ παράλληλα, διευθετήσαμε και την τακτική πληρωμή των Φαρμακοποιών, αναγνωρίζοντας πώς ήσαν ως τότε (το 2015-2016) σε δυσχερή θέση...
Επίσης Θεσπίσαμε την υπογραφή συμβάσεων με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ που ως τότε δεν υπήρχαν, αλλά ο ΕΟΠΥΥ πλήρωνε, ως ''καθολικός διάδοχος χρεών'' με βάση τις συμβάσεις που είχαν κληρονομηθεί από τα παλιά ταμεία. Κι ακόμη μορφοποιήσαμε νομοτεχνικά και εκδόθηκε σε ΚΥΑ ο Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ το 2018, αφού πρώτα είχαμε ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙ (2016-2017), με διαδικασία Ψηφιοποίησης, το σύστημα Εκκαθάρισης των αιτούμενων δαπανών οι οποίες ως το 2016, πληρώνονταν στο 90% ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ και το υπόλοιπο 10% συσσωρευόταν έχοντας δημιουργήσει το ληξιπρόθεσμο χρέος των 1,25 δις ευρώ το οποίο μειώσαμε δραστικά, αποπληρώνοντας τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ για χρέη που ξεκινούσαν από το 2008 και παρέμεναν απλήρωτα!
Παράλληλα συμμετείχαμε στην διαμόρφωση του Θεσμικού πλαισίου εφαρμογής του ''Οικογενειακού Ιατρού'' συμεριλαμβάνοντας σε αυτούς και τους Παιδιάτρους, ενώ η Κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, έχει βγάλει εκτός παροχής υπηρεσιών τους Παιδιάτρους, με τον μετονομασθέντα θεσμό, του ''Προσωπικού Ιατρού''.
Αυτά ως μικρή σύγκριση πολιτικής, την οποία μέμφεται ο Γιάννης Γεωργόπουλος στην απάντησή του...καθώς και άλλα πολλά που έγιναν στον ΕΟΠΥΥ της περίοδο Δεκέμβρης 2015 - Ιούλιος 2019, υπερέβαιναν τα μνημόνια και τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας και της Κυβέρνησης της εποχής και παρά ταύτα καταφέραμε να αλλάξουμε -στον χώρο του ΕΟΠΥΥ- την ατζέντα.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
«Απάντηση σε αναφορές στο πρόσωπό μου»
Οι συντάκτες κάποτε σέβονταν το επάγγελμά τους!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς