Ο Πρωθυπουργός επιλέγει απολύτως συνειδητά να δηλητηριάσει με τοξικό μίσος την πολιτική και την κοινωνία!
Την αξία του αντιναζιστικού κινήματος, που ξεκίνησε ταυτόχρονα με την εμφάνιση του Ναζισμού, του οποίου τις επιπτώσεις τις διαβιώνουμε ακόμη σήμερα, 90 χρόνια από την εμφάνιση του χιτλερισμού σε κυβερνητικό επίπεδο, έρχεται να μας υπενθυμίσει η στάση κοινοβουλευτικού κυβερνητικού κόμματος της Ευρώπης που δεινοπάθησε από τον ναζισμό και ιδιαίτερα της Ελλάδας, της οποίας ο σημερινός πρωθυπουργός, χθες από του βήματος της Βουλής, μας θύμισε την κατρακύλα του... «βλάχου» της πολιτικής, του Ευ. Αβέρωφ, που κυριαρχούνταν από τον έξαλλο αντικομμουνισμό, ιδεολογικό πατέρα του κρυπτοφασισμού, πριν μισό αιώνα!
Τούτων δοθέντων, εκδόσεις βιβλίων που αναφέρονται στην περίοδο της Γερμανο-Ιταλικής κατοχής στην Ελλάδα και στην μαρτυρική Ευρώπη του Πολιτισμού, που έχει να επιδείξει μεγάλες στιγμές πολιτισμικής κουλτούρας από την Αναγέννηση μέχρι τις ημέρες του σκοταδισμού, που επέβαλαν στο διάστημα του Μεσοπολέμου, οι δικτατορίες κυρίως της Ισπανίας, Ιταλίας και Γερμανίας, αποτελούν όχι απλά ανάγκη, αλλά όρο επιβίωσης της κουλτούρας της, που επλήγη βάναυσα και ακόμη σήμερα βρίσκεται τραυματισμένοι από τις πολιτικές τύπου Ορμπάν, Σαλβίνι, Πελόνι με τα μορφώματα του φασισμού να διοικούν την Ιταλία, αλλά και του αμόρφωτου και αδαούς Έλληνα Πρωθυπουργού.
«Εσείς επιμένετε να μας θυμίζετε τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας και τους εμφύλιους διχασμούς, που αυτός ο τόπος πλήρωσε πολύ ακριβά» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ΕΑΜ. Το γνωστό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, που συγκρότησαν δημοκρατικά κόμματα, τον Σεπτέμβρη του 1941, μπροστά την ανάγκη να αποτρέψουν τον φασισμό, που επέβαλε τον αφανισμό του ελληνικού λαού με όπλο την πείνα, την βία και τις εκτελέσεις!
Σύμφωνα με εμπεριστατωμένο άρθρο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΑΥΓΗ:
«Αφορμή, ήταν μια σύγχρονη διασκευή του ύμνου του ΕΑΜ που ακούστηκε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Θεσσαλονίκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι απλά ανιστόρητος, με ελλιπή μόρφωση και παιδεία. Σε συνδυασμό με τη θλιβερή ημιμάθειά του, έχει μετατραπεί σε πολιτικό εκφραστή ενός ιστορικού αναθεωρητισμού που στόχο έχει την ακροδεξιά αντεπίθεση στο πεδίο της ιδεολογίας. Γίνεται, έτσι, ο ηγέτης της δεξιάς παράταξης που πηγαίνει ακόμα πιο πίσω από τον Αβέρωφ, που αποχώρησε από τη Βουλή όταν ο Παπανδρέου έφερε την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης το 1982.
Φτάνει στα μετεμφυλιακά χρόνια, την περίοδο που η τρομοκρατία του κράτους της Δεξιάς -υπό τον προδικτατορικό Κωνσταντίνο Καραμανλή- και η ασυδοσία του παλατιανού καθεστώτος γέμιζαν τις φυλακές και τις εξορίες, ενώ έθετε εκτός κοινωνικής και οικονομικής ζωής χιλιάδες πολίτες με μοναδικό κριτήριο το φρόνημα, την οικογενειακή σχέση ή έστω την υποψία ''παρεκτροπής''», αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας.
Και τούτο για να χαϊδέψει τα αυτιά των νεοναζί που βρίσκουν θαλπωρή στην αγκαλιά της ΝΔ και οι εκφραστές του εντός της ΝΔ, πασχίζουν να αγκαλιάσει το κόμμα, όλα τα ορφανά του ναζιστικού μορφώματος της ΧΑ, που βρίσκουν στέγη στο υπό διαμόρφωση κόμμα του φυλακισμένου Κασιδιάρη!
Γιαυτό, γράφει το άρθρο:
«Ο πρωθυπουργός επιλέγει απολύτως συνειδητά να δηλητηριάσει με τοξικό μίσος την πολιτική και την κοινωνία. Γι’ αυτόν τον λόγο επιλέγει να θέσει υπό αμφισβήτηση κρίσιμα ζητήματα, όπως η εθνική συμφιλίωση. Μια υπόθεση για την οποία η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος μόχθησαν έπειτα από δεκαετίες διωγμών και θυσίας.
Όπως φαίνεται, η ανάδειξη των ακροδεξιών και ο προσεταιρισμός ακόμα και του Καρατζαφέρη δεν έχουν μόνο εκλογική, αλλά και ιδεολογική ερμηνεία».
Και η ΑΥΓΗ ξεκαθαρίζει την θέση της Αριστεράς:
«Όποιον δρόμο κι αν διαλέξει ο επικίνδυνος και ανιστόρητος πρωθυπουργός, εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε τον Γοργοπόταμο ως μια στιγμή ενότητας και ομόθυμης αντίστασης του λαού και των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στους κατακτητές. Άλλωστε το ΕΑΜ υπήρξε η πιο σπουδαία στιγμή ενότητας και αντίστασης του ελληνικού λαού».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
* Οι αγωνιστές της Πάτρας που δεν ξεχάστηκαν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς