Την πίτα της
Λέσχης ΦΑΕΘΩΝ κόβει ο ειρηνιστής-μαραθωνοδρόμος Παν. Μεντζελόπουλος,
ενώ δεξιά του βρίσκεται ο συντονιστής Κίμωνας Αποστολόπουλος. Αριστερά η Αφροδίκη Διονυσοπούλου. |
Κοπή πίτας με προσφορά δύο βιβλίων τοπικής Ιστορίας, συγγραφέων μελών της Λέσχης, χθες και συνοδεία μεζέδων μετά την πανδημία
Ο Κίμων Αποστολόπουλος μιλά για τον προγραματισμό της λέσχης. |
Απολογισμός έργου τριετίας έγινε χθες από τον συντονιστή της Λέσχης Δρομέων και Περιπατητών ΦΑΕΘΩΝ, Κίμωνα Αποστολόπουλο, με την ευκαιρία κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του;
Όπως είπε ο Συντονιστής η πανδημία που ενέσκηψε νέκρωσε τις δραστηριότητες της Λέσχης από το 2020 και δώθε και ανέστειλε προγραμματισμό, που αφορούσε εκδηλώσεις που είχαν δρομολογηθεί, αλλά τώρα θα τιμήσει δύο μέλη του συγγραφείς και στο πρόσωπό τους όλα τα μέλη της Λέσχης.
Η πίτα του ΦΑΕΘΩΝ με την προσφορά των δύο βιβλίων. |
Πρώτος στόχος λοιπόν, της Λέσχης, τίθεται η οργάνωση δρόμου την ερχόμενη άνοιξη περπατώντας τμήμα της Μακελαρίας Οδού, του αποστόλου Ανδρέα, με αρχή από την Achaia Clauss μέχρι το Λεόντιο, την διαδρομή δηλαδή που περπάτησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός οδεύοντας προς τα Καλάβρυτα.
Αφορμή γι αυτήν την επιλογή αποτέλεσε η έκδοση του βιβλίου του συγγραφέα Γιώργου Καρβέλα «Στα Ίχνη του Αρχαίου Λεοντίου».
Επίσης, όπως ενημέρωσε ο Κίμων Αποστολόπουλος έχει προγραμματισθεί έτερη εκδήλωση ιστορικού περίπατου, στο κέντρο της Πάτρας, με περιήγηση και αναφορά στα ιστορικά κτίρια που αποτέλεσαν ιδιαίτερα σημεία στην Γερμανο-Ιταλική Κατοχή, με αφορμή την 4η έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Μόσχου «Η Πάτρα στην κατοχή και στην Αντίσταση» του πατραϊκού εκδοτικού οίκου Gotsis.
Τα κομμάτια της πίτα ανέλαβε να κόψει ο μεγάλύτερος στην ηλικία δρομέας-ειρηνιστής Παναγιώτης Αποστολόπουλος, που όπως πάντα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αξία της εμπέδωσης της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, ιδιαίτερα της περιοχής μας, προέτρεψε μάλιστα στην τακτική άθληση των ατόμων, ως ανάγκη για την καλή σωματική και πνευματική υγεία.
Η Αριστέα Νικολοπούλου με το βιβλίου του Γ. Καρβέλα. |
Τα δύο βιβλία που προαναφέρθηκαν εδόθησαν ως αντίκρισμα του φλουριού της πίτας. Το μεν βιβλίο «Στα Ίχνη του Αρχαίου Λεοντίου» έτυχε στην μαραθωνοδρόμο Αριστέα Νικολοπούλου.
Ο Νίκος Καναβός με το βιβλίο του Γ. Μόσχου ανά χείρας. |
Το δε βιβλίο «Η Πάτρα στην κατοχή και στην Αντίσταση» εδόθη τιμητικά στον οικονομολόγο, συνταξιούχο καθηγητή ΤΕΙ, μαραθωνοδρόμο Νίκο Καναβό, που στο ιστορικό του έχει καταγράψει πάνω από ογδόντα μαραθωνίους!
Δεκατρείς μαραθωνοδρόμοι υπογράφουν την κάρτα της Παναγ. Παπαγεωργίου. |
Επίσης στην Παναγιώτα Παπαγεωργίου, απενεμήθη από την Λέσχη αναμνηστική κάρτα για τον πρώτο μαραθώνιο που έτρεξε, ως νεοφώτιστη στους αγώνες δρόμου.
Η πίτα ήταν προσφορά του μέλους του συλλόγου Αφροδίτη Διονυσοπούλου, μαραθωνοδρόμου.
Την κοπή της πίτας συνόδευσαν πλούσιοι μεζέδες στα τραπέζια των που μελών, δρομέων και περιπατητών.
ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ:
Αφροδίτη Διονυσοπουλου, Παναγιώτη Μεντζελόπουλος, Κατερίνα Μεντή, Κίμων Αποστολόπουλος, Αθανάσιος Καναβός, Δημήτρης Δερβινιωτης, Φάνης Ξάνθης, Νίκος Καναβος, Κώστας Ξαξιρης, Βάσω Κοζανιδου, Διονύσιος Μπαλάσης, Αριστέα Νικολοπούλου, Πολυχρόνης Θωίδης, Θεόδωρος Ζάγκλας, Γεωργία Ζαγκλα, Γιώργος Καρβέλας συγγραφέας, Μαρία Κολοβού συγγραφέας, Γιάννης Ρουμελιώτης, Αλέξανδρος Σινιγάλιας, Γιώργος Μόσχος συγγραφέας, Βασίλης Νικολάου, Παναγιώτης Καραδήμος, Βασίλης Κατάποσης, Γιώργος Καλλίνικος και άλλοι, που πιθανόν παραλείφθηκαν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς