Ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε απελεύθερος και υπογράμμισε ότι θεωρεί απαράδεκτο να του ζητούν να σιωπήσει για τις υποκλοπές «για να μην επωφεληθούν οι άλλοι»!
«Τεράστιο πολιτικό ντόρο προκάλεσε πριν ακόμη ξεκινήσει η εκδήλωση με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη;» -και το… σέξι ερωτηματικό- και αντικείμενο τις υποκλοπές και τα πλήγματα στο Κράτος Δικαίου» αναφέρει σε σχετικό άρθρο της η δημοσιογράφος Κάκια Μπαλή, στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Αυγή.
Και εξηγεί:.
«Προκάλεσε ντόρο κυρίως επειδή συμμετείχε στο πάνελ ο -περίπου ιδιοκτήτης του Μένουμε Ευρώπη- Ευάγγελος Βενιζέλος, πλάι σε ακόμη τρεις επιφανείς συνταγματολόγους, στον Νίκο Αλιβιζάτο, στην Ιφιγένεια Καμτσίδου και στον Ξενοφώντα Κοντιάδη, οι οποίοι από την αρχή της αποκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υποχώρηση της ποιότητας της Δημοκρατίας».
Η εκδήλωση στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου «Γκαίτε» εξελίχθηκε σε μια ομοβροντία κατά της κυβέρνησης, η οποία με τη στάση της στο σκάνδαλο των υποκλοπών και την εξόφθαλμη προσπάθειά της να το συγκαλύψει κάνει κακό στη Δημοκρατία, αλλά και σε έναν «υπέρ Ράμμου λόγο» - μια που ο υπουργός Επικρατείας Γεραπετρίτης έκανε πάλι της μόδας τον Λυσία. Η λιγότερο επιθετική από τους ομιλητές ήταν η Ιφ. Καμτσίδου, καθώς έκανε μια πιο θεωρητική ομιλία για τη συνταγματική Ιστορία της Ευρώπης, την υποχώρηση της Δημοκρατίας υπό την πίεση του νεοφιλελεύθερου δόγματος και την ανάγκη επιστροφής στο Κράτος Δικαίου. Επισήμανε, πάντως, ότι «όσοι παρακολουθούνται δεν είναι ελεύθεροι να δράσουν».
Το… μπαζούκας Βενιζέλου
Ο πληθωρικός πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων και πρώην υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας, όπως θύμισε στο ακροατήριο, ήταν και ο πιο… δηλητηριώδης στην κριτική του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο Βενιζέλος πρώτα επιτέθηκε στους επικριτές του για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση -«με το δικό μου πολεμικό μητρώο (σ.σ.: απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ) δεν οφείλω εξηγήσεις» είπε- και στη συνέχεια υπογράμμισε ότι θεωρεί απαράδεκτο να του ζητούν να σιωπήσει για τις υποκλοπές «για να μην επωφεληθούν οι άλλοι».
Δήλωσε «πολιτικά και κομματικά απελεύθερος» και αναρωτήθηκε πώς όλοι οι «υποτιθέμενοι ομοϊδεάτες» του δεν βρήκαν δυο λόγια να πουν για τις υποκλοπές και για να στηρίξουν τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμο, «έναν λαμπρό δικαστικό», τον οποίο ο ίδιος είχε προτείνει για επικεφαλής αυτής της ανεξάρτητης Αρχής το 2019 στον τότε πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.
Ο Βενιζέλος άστραψε και βρόντηξε, είπε ότι δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Κράτος Δικαίου, χωρίς ανεξάρτητες Αρχές, και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της παρακολούθησης από την ΕΥΠ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αφού διάβασε κατά λέξη τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τους στρατιωτικούς, υποστήριξε ότι αυτή αποτελεί «παραδοχή της παρακολούθησης της ηγεσίας του στρατεύματος από μια ΕΥΠ που δρα εκτός πλαισίου εν αγνοία του πρωθυπουργού».
Και πρόσθεσε ανθυπομειδιώντας: «Ελπίζω να πρόσεξε την ανακοίνωση η εισαγγελική Αρχή».
Ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι:
«Αν οι παρακολουθήσεις των μελών της στρατιωτικής ηγεσίας ήταν νόμιμες, αυτά θα έπρεπε να είχαν φύγει» και πως «η στρατιωτική ηγεσία ξέρει πολύ καλύτερα τι σημαίνει εθνική ασφάλεια από την εισαγγελέα της ΕΥΠ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς