Ο Κώστας Μάρκου είχε τη χαρά να μιλήσει για το θέμα προστασίας των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση, ενώ από τα θεωρεία της Βουλής παρακολουθούσαν την συνεδρίαση μαθητές του Γυμνασίου Οβρυάς Πατρών. Κάτοικος Οβρυάς ο ίδιος.
Η υποχρέωση της προστασίας των ανηλίκων από κάθε είδους κακοποίηση είναι πολύ σοβαρό θέμα για να αντιμετωπίζεται με όρους επικοινωνίας όπως κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ!
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας μίλησε σήμερα στη Βουλή στην παρουσίαση από τη κυβέρνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση. Παρατήρησε ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα ήλθε στη Βουλή με όρους επικοινωνιακούς. Απόδειξη το ότι δεν περιλαμβάνει όλα τα είδη κακοποίησης των ανηλίκων, ως όφειλε, αλλά μόνο της σεξουαλικής κακοποίησης λόγω επικαιρότητας. Στην κατά τα άλλα σύγχρονη Ελλάδα, το ανήλικο θύμα καταθέτει την τραυματική εμπειρία του κατά μέσο όρο 14 φορές μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κίνδυνος του αυτοτραυματισμού, της διαμόρφωσης εσφαλμένης δικανικής κρίσης και της απομάκρυνσης από την εύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, να είναι μεγάλος.
Τα Σπίτια του Παιδιού θεσμοθετήθηκαν στη χώρα μας το 2017, προβλέποντας τη δημιουργία 5 τέτοιων δομών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα και Ιωάννινα) για την υποδοχή σε ένα ενιαίο, προστατευμένο και διεπιστημονικό πλαίσιο μεταχείρισης αυτών των παιδιών, χωρίς τα προβλήματα που προανέφερα. Άπαξ και άλλαξε η κυβέρνηση, οι διαδικασίες «πάγωσαν» και έκτοτε οι απαντήσεις που έχουν δοθεί από τους αρμόδιους επί του θέματος είναι αόριστες. το 2020 σε πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη διαπιστώνεται ότι προκύπτουν σοβαρές καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών, αδράνεια και παραλείψεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ έχει ζητήσει ειδικότερη ενημέρωση και διευκρινίσεις σχετικά με την λειτουργία «Σπιτιών του Παιδιού» για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και την φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη και ζητείται η διερεύνηση των παραπάνω αναφερόμενων διοικητικών παραλήψεων και λαθών ακόμα και ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών. Πλέον, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ ήδη στις 12/3/2020 απέστειλε στην Ελλάδα έγγραφο, ζητώντας διευκρινίσεις και περαιτέρω εξηγήσεις και αναφορά με αριθμητικά δεδομένα των ζητημάτων της παιδικής προστασίας στην Ελλάδα ζητώντας να υποβληθούν γραπτώς πριν από τις 15 Ιουνίου 2020. Η προθεσμία πέρασε χωρίς η Ελλάδα να έχει απαντήσει κάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς