Πληροφορίες φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να προτείνει αντιμετώπιση αυτού του ιδιωτικού χρέους με περικοπή του 40% για να διαφυλαχθεί η πρώτη κατοικία!
«Η ΝΔ θα αποκρούσει σθεναρά τον πειρασμό του φαταουλισμού. Ακόμη και με αυτοδυναμία, θα σταθεί στο ύψος της εθνικής ευθύνης της και θα απευθυνθεί σε άλλα κόμματα προκειμένου να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ευρύτερης αποδοχής».
Αυτά μας έλεγε η ΝΔ τον Ιούνιο του 2019, λίγο πριν τις εκλογές. Τίποτε το ιδιαίτερο, τίποτε το νεώτερο. Τρία χρόνια από τότε κυβερνά αυτοδύναμα και ανεξέλεγκτα μοιράζει τα πακέτα στους κολλητούς της.
Και τα κεφάλαια των 32 δις του Ταμείου Ανάπτυξης συν άλλα 12 δις ενίσχυση από ευρωπαϊκά κεφάλαια για την αντιμετώπιση των πληγέντων νοικοκυριών από την πανδημία, αντί να πάνε εκεί που προορίζονται, δόθηκαν 6 δις στις τράπεζες για να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση και οι τράπεζες χωρίς κανέναν έλεγχο τα δίνουν σε μερικούς επιχειρηματίες μεγαλοκαταθέτες τους, που δεν τα έχουν ανάγκη και όχι στους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Και τούτο διότι απαιτούν να έχουν κατάθεση αντίστοιχη του ποσού που ζητούν για ενίσχυση!
Πνιγμένες οι επιχειρήσεις στα χρέη, πέφτουν θύματα των φανς και σε εισπρακτικές εταιρείες με δικηγόρους, διακρινόμενους για το θράσος τους, που τρομοκρατούν τους δανεισθέντες με τηλεφωνήματα εκ μέρους των δήθεν τραπεζών, για κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων που είναι υποθηκευμένα!
Χαρακτηριστική η περίπτωση αθηναϊκού δικηγορικού γραφείου, που πολιορκεί πατρινό και του προτείνει να σβήσει το δάνειό του, που πήρε από την Γιούρομπανκ, το οποίο ανήλθε στις 59 χιλ. ευρώ, να του δώσει εξοφλητική απόδειξη 4 χιλ. ευρώ, μέσω σέρβις!
Σε επόμενη τηλεφωνική επαφή, προτείνει εξωδικαστικό συμβιβασμό, κι ας μην έχει το δικαίωμα μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, για να μπει στα ίχνη του δανειολήπτη, για να τον κυνηγά εις αεί!
Πρόκειται για περίπτωση δανειολήπτη, ένας από τα 6,5 εκατ. ΑΦΜ που χρωστούν μικρά, μεσαία ή μεγάλα ποσά, αδυνατώντας να τα πληρώσουν , λόγω οικονομικής κρίσης, που τους έχει πλήξει η κρίση.
Στο στόχαστρο των φανς έχουν μπει τα διαμερίσματα των δανειοληπτών. Σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης και εποφθαλμιούν να τα αρπάξουν, με τα δάνεια που έχουν αγοράσει από τις τράπεζες σε εξευτελιστικές τιμές.
Οι ίδιες οι τράπεζες παρόλο που έχουν ανακεφαλαιωθεί τρεις φορές από τους φόρους των πολιτών, εντούτοις και τα δάνεια πούλησαν μπιρ παρά, αντί να τα πωλήσουν με τους ίδιους όρους ή ζητώντας κάτι παραπάνω στους αδύναμους δανειολήπτες και πάλι θα ζητήσουν ανακεφαλαίωση σε περίπτωση που αδυνατήσουν τα θυλάκιά τους!
Παράλληλα πληροφορίες φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να προτείνει αντιμετώπιση αυτού του ιδιωτικού χρέους με περικοπή του χρέους της κρίσης και αναδιάρθρωση του υπολοίπου, ώστε να μην βγει στο σφυρί η πρώτη κατοικία. Κάτι ανάλογο είχε επιβληθεί και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2017, όταν έσβησε το 40% των χρεών ιδιωτών πολιτών και καταστηματαρχών. Σήμερα πολλές χιλ. κατοικίες έχουν μπει στο μάτι των φανς.
Με αφορμή αυτά, επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα της διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους, για την «ασυδοσία τραπεζών και funds», καθώς και για τον κίνδυνο εγγραφής στο δημόσιο χρέος των εγγυήσεων του προγράμματος «Ηρακλής» κατάθεσε η Έφη Αχτσιόγλου προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.
Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΤΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι το ιδιωτικό χρέος συνεχώς διογκώνεται, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην ελληνική οικονομία ανέρχονται σε 111 δισ. ευρώ, αναφέρει, προσθέτοντας ότι και τα χρέη των ιδιωτών προς το Δημόσιο έχουν αυξηθεί σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019 κατά 8,2 δισ. ευρώ για την εφορία, φτάνοντας τα 112,6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο 2022 και κατά 10,4 δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, φτάνοντας τα 45,5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο 2022.
Συνολικά, 4.200.000 πολίτες έχουν μη εξυπηρετούμενες οφειλές σε τράπεζες, funds, εφορία και ΕΦΚΑ, ενώ ένα εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί είναι κατασχεμένοι και άλλο ένα εκατομμ. βρίσκεται στο δρόμο της κατάσχεσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς