Καλύτερα τα παιδιά αυτά «να εντασσόταν π.χ. στην Δικαστική Αστυνομία ή στην Δημοτική Αστυνομία»
«Η παρουσία του νέου σώματος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Ιδρύματα, έχει δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις και διαμαρτυρίες», παρατηρεί από το fb του ο Θεόδωρος Κανελλοπουλος, στέλεχος της ΔΑΚΕ Πάτρας, που θεωρεί καλύτερο τα παιδιά αυτά «να εντασσόταν π.χ. στην Δικαστική Αστυνομία ή στην Δημοτική Αστυνομία».
Και τούτο διότι:
«Η φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από παράνομες πράξεις θα έπρεπε να είναι στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Ακόμη και με σύναψη σύμβασης με εταιρεία Security και την είσοδο με διαπίστευση.
Δυστυχώς όμως η πανεπιστημιακή κοινότητα εξ ολοκλήρου απέτυχε να διασφαλίσει την ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και την προστασία του προσωπικού και της περιουσίας των ΑΕΙ.
Αυτή η αδυναμία ελέγχου των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οδήγησε στην δημιουργία των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.ΠΙ.)».
Και εξηγεί:
«Το συγκεκριμένο σώμα αποτελείται σήμερα από νέα παιδιά Λαϊκών Οικογενειών, που αναζήτησαν σταθερή εργασία, αδιαφορώντας για τους πιθανούς κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν.
Είναι παιδιά της διπλανής «πόρτας» που άνετα θα εντασσόταν π.χ. στην Δικαστική Αστυνομία ή την Δημοτική Αστυνομία.
Είναι παιδιά που ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών ή κομματικής ένταξης, διεκδίκησαν το δικαίωμα στο όνειρο για εργασία.
Θα μπορούσε να είναι πιθανόν και το τέκνο ενός πολιτικοποιημένου π.χ. Αριστερού αντιδημάρχου, που πολιτικά διαφωνεί στην δημιουργία της Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αλλά θέλει το παιδί του να ενταχθεί στην αγορά εργασίας».
Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε αυτά τα παιδιά και το έργο που θα επιτελέσουν».
___________
Το Ιstologio G. Mosxou, μην θέλοντας να μαντέψει ποιου αντιδημάρχου το παιδί θα μπορούσε να ενταχθεί στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αφού παρατηρήσει, πως ο Θόδωρος Κανελλόπουλος βλέπει μεν το ασύμβατο του ζητήματο;, πλην όμως δεν διανοείται την κατάργηση αυτού του πραιτωριανού σώματος, αλλά εύχεται μόνον. Κι αυτό πέραν των καλών προθέσεων αυτών που υποστηρίζουν αυτά τα παιδιά, το ζήτημα δεν αφορά τα πρόσωπα, αλλά αυτή τούτη την Δημοκρατία, που υπονομεύεται από την αυταρχική αντίληψη Μητσοτάκη! Πουθενά στον κόσμο δεν έχει ''χτιστεί'' τέτοιο σώμα.
Μην ξεχνάμε πως ο Μάης του 1968, αποτελεί μεγάλο δίδαγμα και οδηγό για όσους δεν επιμένουν δογματικά στην καταστολή. Είτε από Δεξιά προέρχεται αυτή (Παρίσι, παράδοση του Παρισιού στην πυρπόληση επί εβδομάδες), είτε από Αριστερά (Πράγα, αυτοπυρπόληση Γιαν Πάλατς).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς