Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

«Δεδικαίωνται οι τεθνεώτες» κύρε Πελετίδη!

 

Η εν πολλοίς άγνωστη οδύσσεια της οικογένειας του αποθανόντος δημάρχου Αννίνου, μέχρι να πάρει άδεια για κατασκευή ταφικού μνημείου, μετά από παρέμβαση του Γιώργου Ρώρου στο Δημ. Συμβούλιο, και με δεδομένη την απόφαση που δεν εφαρμόστηκε ποτέ

 

«Το θέμα για το μνήμα του αείμνηστου Δημάρχου Θόδωρου Άννινου έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη μας Ωρα Πατρών μετά από  ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Παναγιώτη Ρηγόπουλου στην εφημερίδα Πελοπόννησο. Δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος ότι θα έδινε λύση την υπόθεση και το μνήμα θα γίνονταν σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με έξοδα του Δήμου. Τελικά το μνήμα έγινε με χρήματα της οικογένειας...  Υπενθυμίζουμε ότι ο Θόδωρος Άννινος απεβίωσε 24 Απριλίου 2010.'Ονειδος για τη Δημοτική αρχή μετά 7 χρόνια στο θώκο να ταλαιπωρεί την οικογένεια»

Τα παραπάνω σημειώνει η Ώρα Πατρών, δημοτική παράταξη του Γιώργου Ρώρου, στην προσωπική του  σελίδα.

Όμως ξαφνικά το θέμα πήρε  ανέλπιστη τροπή και το μνημείο του αποθανόντος κατασκευάστηκε με έξοδα της οικογενείας. Η ολιγωρία  του Δήμου Πατρέων, που τεχνηέντως  παρέκαμψε την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2010, απόφαση που ελήφθη επί δημαρχίας άλλης παράταξης, τον καθιστά υπόλογο, καθότι στα κριτήρια υπολογισμού των παραμέτρων, φαίνεται πως σημαντικό για τον κ. Πελετίδη ήταν η πολιτική διαφοροποίηση του αείμνηστου δημάρχου από την κομματική γραμμή, που αγόγγυστα ακολουθούσε, μέχρι την εμφάνιση κομμουνιστικής κίνησης εκτός του ΚΚΕ, αλλά εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και τότε  το ΚΚΕ ξέσπασε την μήνιν του κατά του Δημάρχου (μέχρι και ο χαρακτηρισμός ''κύναιδος'' ακούστηκε αδίκως κατά του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ Μπακόπουλου) με αποτέλεσμα στις εκλογές που ακολούθησαν να συντριβούν και οι δύο πλευρές.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει, από τους παλαιότερους, τον Άννινο να χυδαιολογεί κατά της Ζωής Κουρλαμπά, που αν και από αστική οικογένεια και με σύζυγο εντελώς διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού, ήταν από τις πρώτες αγωνίστριες της ΕΔΑ, που στάλθηκε στην εξορία από τους προδότες αξιωματικούς του ξενοκίνητου πραξικοπήματος του 1967;

Ποιος δεν θυμάται τον 'Αννινο να αποπατεί τακτικά κατά της ιδεολογίας της Ανανεωτικής Αριστεράς;

Πως να ξεχάσουμε το ευτράπελο που ξέσπασε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν διαφωνώντας με τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, τον αγωνιστή Τάκη Σταθάτο, μανιασμένος ο Άννινος του πέταξε στο κεφάλι το βιβλίο πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτά και πολλά άλλα, που δεν είναι του παρόντος συνέβαιναν στην Αννίνειο εποχή, με τον υποψήφιο που μας πάσσαρε τότε το ΚΚΕ, αλλά...

Αλλά, όσα και εάν συνέβησαν και μας χωρίζουν αρκετά, αυτά δεν είναι να μας κάνουν να παραβούμε τις βαθαίωνες παραδόσεις της φυλής μας για τον σεβασμό στους νεκρούς, Διότι «Δεδικαίωνται οι τεθνεώτες»!

Η καταδίκη μετά θάνατον, δεν είναι στα πιστεύω της φυλής μας. Κι αυτό θα έπρεπε να το έχουν ως αρχή, εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων!   

Έτσι δίνουν όλο το δικαίωμα σε τρίτους, εκτός Αριστεράς, να ασκούν κριτική, συνολικά εναντίον της!


Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 ο δημοσιογράφος Παναγ. Ρηγόπουλος έγραψε --και λογικό ήταν-- στην ''Πελοπόννησο'' τα παρακάτω:

Χρειάστηκε η παρέμβαση της «Π» τον περασμένο Νοέμβριο, ώστε 12 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο του πρώην δημάρχου Θεόδωρου Αννινου, η οικογένειά του να μπορέσει να αναγείρει επιτέλους το μνήμα του στο Α ́Νεκροταφείο, όπου και αναπαύεται από τον Απρίλιο του 2010!

Πλέον από χθες ο τάφος, από... γιαπί που ήταν, μετατράπηκε σε σεμνό επιτάφιο μνημείο, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα σχέδια που είχε δώσει εν ζωή ο ίδιος ο Θεόδωρος Αννινος. Οπως μπορείτε να δείτε, στο μνημείο ορθώνεται μία μαρμάρινη στήλη ύψους 1.80 μ, όσο ήταν ακριβώς και το ύψος του πρώην ∆ημάρχου και αριστερά
της στήλης στέκει επιβλητικός ένας σταυρός, συμβολικά όπως το μέρος της καρδιάς.

Στην μπροστινή μεριά της στήλης αναγράφεται με ανάγλυφα κεφαλαία γράμματα το όνομα του τεθνεώτος, το διάστημα που διετέλεσε δήμαρχος Πατρέων και η ημερομηνία του θανάτου του (26
Απριλίου 2010)

Στην οπίσθια μεριά της στήλης, έχει λαξευτεί ένα τρίστιχο με την υπογραφή του, που ο ίδιος είχε προβλέψει, και το οποίο αποτελεί μέρος δικού του ποιήματος:

«Ομορφιά της προσπάθειας
-να ‘χουν όλοι ψωμί-
Ομορφιά της ζωής μου»
Με αγάπη
Θεόδωρος Αννινος

Γλύπτης του μνημείου είναι ο Χρήστος Βαρελάς, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα έξοδα ανέλαβε η οικογένεια του Θεόδωρου Αννινου, όπως άλλωστε ζητούσε από
την πρώτη στιγμή.

Η ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οπως είχε αποκαλύψει πριν 5 μήνες η «Π», το μνήμα παρέμενε γιαπί, αφού ο ∆ήμος Πατρέων επί 11 ολόκληρα χρόνια όχι μόνο δεν υλοποιούσε την υποχρέωση που είχε αναλάβει από το 2010, με σχετική απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου για την ανέγερση του μνημείου με δημοτικά έξοδα, αλλά από την άλλη δεν επέτρεπε ούτε στην οικογένεια του αείμνηστου δημάρχου να κινήσει τις εργασίες
με δικά της έξοδα!

Οπως είχε πει στην «Π» η χήρα του πρώην δημάρχου, Ηλέκτρα Παπαγεωργίου, παρά το γεγονός ότι έχει συναντηθεί επανειλημμένως τόσο με τον νυν δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, όσο και με τον προκάτοχό του Γιάννη ∆ημαρά και παρά τα σχετικά έγγραφα και αιτήματα που είχε καταθέσει στον ∆ήμο, λύση δεν είχε βρεθεί και ο τάφος παρέμενε χωρίς πλάκα και μάρμαρα, μονάχα με μία τσιμεντένια μάντρα!

Η αποκάλυψη της «Π» είχε γίνει θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Πάτρα, ενώ το θέμα έφτασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, από την Παράταξη «Ωρα Πατρών».

Τελικά, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η μακάβρια αυτή ιστορία, η οικογένεια κατόρθωσε να παρακάμψει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ολοκληρώσει το μνήμα με δικά της έξοδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς