Επιδιώκει να ''κάψει'' και την ουδετερότητα κρατών, που θα μπορούσαν να αποσοβήσουν την επέκταση του πολέμου, τα συμπαρασύροντάς τα μαζί της - Και η Ελβετία ''έσπασε'' την ουδετερότητά της!
Έμεινε ουδέτερη, μπροστά στην φρικαλαιότητα της ανοδού του ναζισμού και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, επί δώδεκα χρόνια, που με ευθύνη της ναζιστικής Γερμανίας προκλήθηκαν ανείποτα εγκλήματα δίπλα στα σύνορά της, αλλά τούτη τη φορά, μετά από εννέα δεκαετίες, συντάχθηκε με τους εμπόλεμους της μίας πλευράς και όσους ξέχασαν το εγκλημα που προκάλεσε η Δύση κατά την επέμβασή της στην Ουκρανία το 2014, με την ανατροπή της φιλορωσικής κυβέρνησης.
Και η ουδέτερη έως σήμερα Ελβετία τράπεζα των πλουσίων, υπέκυψε στις αυξημένες πιέσεις που της ασκήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να υιοθετήσει τις κυρώσεις της εναντίον Ρώσων που εμπλέκονται στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και θα παγώσει τα περιουσιακά τους στοιχεία. Και έτσι σε μια πρωτοφανή κίνηση, η κυβέρνηση της ιστορικά ουδέτερης Ελβετίας, ανακοίνωσε τις κυρώσεις.
Όπως ανέφερε η κυβέρνηση της Ελβετίας, «Ενόψει της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση στις 28 Φεβρουαρίου να υιοθετήσει τα πακέτα κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στις 23 και 25 Φεβρουαρίου».
Παράλληλα η Ελβετία επανέλαβε την πρότασή της για διαμεσολάβηση στη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες. ''Καμένη'' όμως πια, πως θα μπορούσε να σταθεί ως ουδέτερος παρατηρητής στην κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να δηλώνει διατήρηση της παραδοσιακής ουδετερότητάς της, όπου θα μπορούσε να την κάνει έναν ενδεχόμενο μεσολαβητή.
Εκτός από τις πιέσεις στην Ελβετία να πάρει θέση, η Κομισιόν, ένα όργανο χωρίς θεσμική ιδιόητα, που έλκει τις αρμοδιότητές του κατ΄ευθείαν από την βούληση της κάθε κυβέρνησης και όχι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκβιάζοντας έστειλε σαφέστατο μήνυμα και στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο, ότι όποιο κράτος επιθυμεί να έχει στενές σχέσεις, και να ενταχθεί στο μέλλον στην Ευρωπαϊκη Ένωση, θα πρέπει να επιβάλλει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία, ακολουθώντας το οπαράδειγμα των ηγετών της Κομισιόν, κάτι που θα τις αποκλείσει απ΄πο τον κατάλογο των υποψηφ΄'ιων χωρών προς διαμεσολάβηση για τον τερματισμό του παραλογισμού που η ίδια η ΕΕ πυροδότησε στην Ουκρανία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς