Για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αθώα Παιδιά Θύματα Επιθέσεων
«Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στις 19 Αυγούστου 1982, κατά την έκτακτη ειδική σύνοδο Γενικής Συνέλευσης σχετικά με το ζήτημα της Παλαιστίνης, λόγω του μεγάλου αριθμού αθώων παιδιών - θυμάτων από την Παλαιστίνη ή το Λίβανο εξαιτίας των επιθετικών πράξεων του Ισραήλ, αποφάσισε να τιμήσει την 4η Ιουνίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Αθώα Παιδιά Θύματα Επιθέσεων (International Day of Innocent Children Victims of Aggression).
Ο σκοπός της ημέρας είναι η αναγνώριση της απώλειας και του πόνου που βιώνουν τα παιδιά καθώς και η υπενθύμιση ότι πρώτιστο μέλημα της παγκόσμιας κοινότητας, θα πρέπει να είναι η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, τα οποία είναι ευάλωτα σε σχέση με τους ενήλικες, μιας και έχουν περιορισμένη ή και καμία δυνατότητα να προστατεύσουν από μόνα τους τη ζωή τους και την ψυχική και σωματική τους ακεραιότητα.
67 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στις πρόσφατες επιθέσεις στη Γάζα. Δεν είναι νούμερο, είναι παιδάκια που οι φωτογραφίες από τα γεμάτα ζωή και χαρά μάτια τους συγκλονίζουν. «Ήταν μόνο παιδιά» όπως αναφέρει η New York Times σε σχετικό φωτογραφικό ρεπορτάζ, όπου παρατίθενται οι φωτογραφίες των σκοτωμένων παιδιών ηλικίας από 1 έτους έως και 17, παιδιών που στερήθηκαν το δικαίωμα στη ζωή.
43 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε επιχειρήσεις του στρατού στη Μιανμαρ μετά από το πραξικόπημα του περασμένου Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η διεθνής οργάνωση Save the Children, η οποία κάνει λόγο για βομβαρδισμό σχολείου στις 29 Μαρτίου 2021.
Απαιτούμε οι Διεθνείς Συνθήκες για τα Δικαιώματα των Παιδιών, να μην είναι απλά καθωσπρέπει λέξεις σε ωραίο περιτύλιγμα, χωρίς καμία κύρωση σε περίπτωση παραβίασής τους. Οι ζωές των παιδιών και τα δικαιώματά τους αξίζουν περισσότερη δέσμευση και αγώνα από απλά συνέδρια και διαχείριση κονδυλίων μέσα από πολλά υποσχόμενα προγράμματα.
Απαιτούμε
Κανένα παιδί θύμα πολέμου .
Κανένα παιδί πνιγμένο στη Μεσόγειο ή κακοποιημένο σε προσφυγικούς καταυλισμούς και κρατητήρια.
Κανένα παιδί ψυχικά και σωματικά κακοποιημένο.
Κανένα παιδί σε σκληρή και υποαμειβόμενη εργασία.
Κανένα παιδί σε στερήσεις και συνθήκες φτώχειας.
Κανένα παιδί ανεμβολίαστο.
….Έχε το νου στο ΠΑΙΔΙ γιατί αν γλυτώσει το παιδί...Υπάρχει Ελπίδα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς