Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 

Φωκίων Ζαΐμης: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, o Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και  ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκαν στην Αθήνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι και στελέχη της εταιρείας για την πορεία του αγωγού φυσικού αερίου.

Οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν από την κ. Γκάλι σχετικά με την υλοποίηση του σχεδιασμού του ΔΕΣΦΑ και συζήτησαν μαζί της το ζήτημα της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου προς τη Δυτική Ελλάδα, που ως γνωστόν έχει ενταχθεί στο νέο 5ετές σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Ζαΐμης, ανέφερε τα εξής:

«Μαζί με τον Νεκτάριο Φαρμάκη θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα το σπάσιμο του ενεργειακού αποκλεισμού της ΠΔΕ με το οραματικό έργο του αγωγού φυσικού αερίου που επί δεκαετίες επιθυμεί η ευρύτερη περιοχή μας. Μελετήσαμε σε βάθος το θέμα και ακολουθήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ξεπεράσαμε βήμα – βήμα πολλά εμπόδια και ωθήσαμε  διαδικασίες που δεν είχαν γίνει από κανέναν άλλο φορέα στο παρελθόν, προκειμένου να πετύχουμε το μεγάλο έργο έλευσης του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα μέσω αγωγού.  Τα πλεονεκτήματα υλοποίησης αυτού του έργου θα είναι τεράστια για την οικονομία της περιοχής. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος και συμπαραστάτης μας σε αυτή την προσπάθεια, ήταν και συνεχίζει να είναι το δίκαιο και το συμφέρον των συμπολιτών μας. Και η υλοποίησή του αποτελεί προσωπικό στοίχημα για όλους μας. Οι εξελίξεις θα είναι θετικές και εκτιμώ πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

 

 

Ο Ν. Φαρμάκης στο νέο κτίριο των «Μαχητών» στην Πάτρα

Το νέο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου «Μαχητές», στην περιοχή Αγ. Γεωργίου  Λάγγουρα, στην Πάτρα επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο, Μάρθα Χριστοπούλου και μέλη του Δ.Σ. ενώ ξεναγήθηκε στους χώρους του σύγχρονου κτιρίου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ατόμων με νοητική στέρηση, με τον πλέον σύγχρονο τρόπο.

Το νέο τετραώροφο κτίριο, η αποπεράτωσή του οποίου ανήλθε σε ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ περίπου, κατασκευάστηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Σταθακόπουλου ενώ η ανέγερση και ο εξοπλισμός του χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πατρέων, προκειμένου να στεγάσει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας δυναμικότητας 50 ατόμων και το Οικοτροφείο του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Στέρησης, δυναμικότητας 13 ατόμων.

Οι εγκαταστάσεις είναι συνολικού εμβαδού 677,82 τ.μ. και το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών χώρων είναι ισόγειοι, ώστε να διευκολύνεται η προσπέλαση από τα άτομα με κινητικές αναπηρίες καθώς το Κέντρο είναι σχεδιασμένο να συνδράμει ως αρωγός στην ενίσχυση της αυτονομίας των ατόμων με νοητική υστέρηση και των οικογενειών τους. Επίσης, ειδικοί επιστήμονες, γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε μία λειτουργική εγκατάσταση με σύγχρονο εξοπλισμό.

«Ένα μεγάλο ταξίδι και ένας μεγάλος αγώνας των Μαχητών, ολοκληρώνεται με επιτυχία. Είμαστε χαρούμενοι με τη χαρά σας και αισιόδοξοι με την αισιοδοξία σας. Και περιμένουμε τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ξεκινήσει η ουσιαστική λειτουργία του χώρου» ανέφερε κατά την επίσκεψή του ο κ. Φαρμάκης, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στέκει αρωγός στο έργο του Συλλόγου όπως και του συνόλου των κοινωνικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας. «Το πρόσωπο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα ως προς τις  πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες είναι το πιο όμορφο πρόσωπο κάθε δημοκρατικής και πολιτισμένης κοινωνίας. Και αυτό το πρόσωπο, εργαζόμαστε για να γίνει ακόμα πιο λαμπερό. Θέλουμε έργα που θα ολοκληρώνονται στην ώρα τους, θέλουμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή. Και αυτή η στρατηγική μας συντάσσεται πλήρως με τη στρατηγική και του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος, το οποίο αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις κοινωνικής συνοχής και θα μας επιτρέψει να ασκήσουμε πολιτικές που θα πλατύνουν και θα βαθύνουν την κοινωνία των πολιτών» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Παρόντες κατά την επίσκεψη ήσαν επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Αντώνης Χαροκόπος και η Προϊσταμένη της Εδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστις Σταθοπούλου. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς