Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Εφιαλτικές στιγμές ζουν σε Σχίνο και Αλεποχώρι!

 

 Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον τόπο, ενώ στο... θεό άνεμο εναποθέτει τις ελπίδες του το... επιτελικό κράτος της ΝΔ για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς!

Από συνεχείς αναζωπυρώσεις και συνεχείς εκκενώσεις οικισμών χαρακτηρίζεται και η τρίτη ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει κάνει στάχτη και περίπου 65.000 στρέμματα δάσους, ξεκινώντας από το Σχίνο Κορινθίας και καίγοντας πάνω από δέκα οικισμούς μέχρι το Αλεποχώρι. Και συνεχίζεται ανεμπόδιστη από το παραλυμένο επιτελικό κράτος της ΝΔ!

Νωρίς το μεσημέρι εκκενώθηκε ο οικισμός Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα, καθώς υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στα σπίτια της περιοχής παρά την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Η φωτιά είναι σε ύφεση αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν δύο μέτωπα στο Καλκάνι και στα Παπαγιαννέικα που μας απασχολούν, λόγω του ανάγλυφου, καθώς υπάρχουν ρεματιές, από τις οποίες φοβόμαστε ότι η φωτιά μπορεί να φύγει», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή αποθέτοντας τις ελπίδες του στον ...θεό άνεμο και ναφέροντας ότι 40.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής!

Όλο το βράδυ χθες βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης οικισμών με το πρώτο φως της ημέρας να αποτυπώνει τις μεγάλες καταστροφές σε ιδιοκτησίες και στο περιβάλλον με πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους να έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής και μάλιστα και εντός περιοχής Natura 2000.

 «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η πυρκαγιά θα οριοθετηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Γίνεται τιτάνια προσπάθεια αλλά περιμένουμε να βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες» πρόσθεσε.

Και οι του επιτελικού κράτους εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και στον περιορισμό των ισχυρών ανέμων που όπως προβλέπει η ΕΜΥ η ύφεση θα ξεκινήσει από το απόγευμα.

Στο μεταξύ, με εντολή του Αλέξη Τσίπρα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μετέβη την Παρασκευή 21-5-2021, στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Στο κλιμάκιο μετέχουν ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, η αναπληρώτρια τομεάρχης για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Χαρά Καφαντάρη, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, μεταβαίνει στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη μεγάλη πυρκαγιά η οποία συνεχίζει για τρίτη ημέρα να προκαλεί τεράστιες καταστροφές σε Κορινθία και Δυτική Αττική.

Το κλιμάκιο ξεκίνησε περιοδεία στις πληγείσες περιοχές στις 4 μμ και μετέβη σε Αλεποχώρι και Σχίνο για να ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές για την εξέλιξη της κατάσβεσης αλλά και να συνομιλήσει με κατοίκους των περιοχών οι οποίοι κατήγειλλαν από την πρώτη στιγμή έλλειψη συντονισμού και ανεπαρκή αντιμετώπιση του φαινομένου από τον κρατικό μηχανισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς