Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Ακυρώθηκε η νεοναζιστική... αεραπόβαση στην Κρήτη!

 Καλούν την κυβέρνηση να ενημερώσει ποιος έδωσε άδεια  για την επιχείρηση και αυτή κωφεύει! «Όσοι φέρουν ευθύνη θα λογοδοτήσουν»

Κύμα αντιδράσεων και πάνδημο ξεσηκωμό στην Κρήτη, έφερε η πρόθεση της οργάνωσης «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» (European Paratroopers Association) να πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο των 80 χρόνων από την εισβολή των Ναζί στην Κρήτη, που ξεκίνησε στις 20 Μαΐου 1941 με την αεραπόβαση μέσω της «Επιχείρησης Ερμής».

Η κυβέρνηση σιωπά, ο αρμόδιος υπουργός και ο περιφερειάρχης Κρήτης Αρναουτάκης, όπως και ο Δήμαρχος  Χανίων Σημανδηράκης δεν ξέρουν ποιος έδωσε τέτοια άδεια στην οργάνωση που εδρεύει στην Ιταλία.

Πάντως το μήνυμα που έφθασε απ' όλες τις γωνιές της Κρήτης ήταν «δεν θα επιτρέψουμε να τιμήσουν τους ναζί». Κι αυτό υποχρέωσε την Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών να κατεβάσει από την ιστοσελίδα της  την εκδήλωση και όλα τα σχετικά σήματα, που παραπέμπουν σε ναζιστική οργάνωση.

Η εκδήλωση όπως ανέφεραν οι διοργανωτές διεξαχθεί από τις 17 έως τις 23 Μαΐου στα Χανιά, ενώ στην αφίσα τονιζόταν ότι: «Κρήτη, Ελλάδα. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους - 17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία».

Η εκδήλωση-πρόκληση άναψε φωτιές στα social media ενώ έφερε και τοποθετήσεις βουλευτών που καταδίκασαν το κάλεσμα.

Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, των Παύλου Πολάκη, Χάρη Μαμουλάκη και Σωκράτη Βαρδάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπ. Υγείας τονίζει πως πρόκειται για μεταμφιεσμένους νεοναζί και «κατακάθια της ανθρώπινης ιστορίας» που προβαίνουν σε «ανακοίνωση για εκδήλωση και μάλιστα με "πτώση αλεξιπτωτιστών" στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μαλεμέ».

Αυτή η εκδήλωση δεν θα γίνει, γράφει ο Π. Πολάκης σε ανάρτησή του.Μπορεί να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει ελληνική αρχή, που έδωσε την άδεια να γίνουν αυτές οι απουτρόπαιες, εμετικές, φασιστικές εκδηλώσεις; αναρωτιέται το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών. Κι ακόμη ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Β. Γκεγκέρογλου κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση για το θέμα, ενώ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκρ. Βαρδάκης τονίζει «όσοι φέρουν ευθύνη θα λογοδοτήσουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς