Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Στο πλευρό των εμπόρων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

 

Παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου την Τετάρτη για το κλείσιμο των καταστημάτων!

«To άνοιγμα του λιανεμπορίου στο Νομό Αχαΐας, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της τήρησης αυστηρών υγειονομικών μέτρων, θα  αποτελεί μια πρώτη νίκη των μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών της Αχαΐας» τονίζουν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.

Γιώργος Βαγενάς πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Ζαφειρόπουλος του Εμπορικού Συλλόγου προχώρησαν σήμερα (5-4-2021) το απόγευμα σε τηλεδιάσκεψη, για σύγκλιση των πολιτικών και κοινωνικών φορέων της Πόλης, με την παρουσία Πελετίδη για την αντιμετώπιση της άρνησης της κυβέρνησης να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, όπως σε ολόκληρη την χώρα.

Ο δήμαρχος Πατρέων αρνήθηκε να πάρει θέση, ενώ οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων συντάχθηκαν με την απόφαση να πραγματοποιηθεί παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Γεωργίου την Τετάρτη 7 Απριλίου και να δοθεί το μήνυμα στην κυβλερνηση ότι εάν δεν αλλάξει στάση έναντι του Εμπορίου της Πάτρας, από την ερχόμενη Δευτέρα οι Έμποροι θα ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους, χωρις κλικ γουέι και άλλα τερτίπια!

Αυτά και με δεδομένη την χθεσινή παρελκυστική τακτική του Στ. Πέτσα, που άφησε χαραμάδα ελπίδας, με τις δηλώσεις του, ότι μπορεί η κυβέρνηση να επανεξετάσει την αρνητική στάση της, ωθώντας τους βουλευτές της Αριστεράς να προτρέξουν στην παρακάτω δήλωση:    

Αναλυτικότερα οι βουλευτές ανέφεραν:

«Ενώσαμε και εμείς σήμερα (4-4-2021) τις φωνές μας για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών της Αχαΐας, με αφορμή τη σύσκεψη του Υπουργού κ. Πέτσα με τους παραγωγικούς φορείς του νομού μας στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαΐας και θέμα τις κυβερνητικές παλινωδίες για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά το πέρας της συνάντησης του κ. Πέτσα με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας, το λιανεμπόριο στην Αχαΐα είναι πιθανόν να ανοίξει τελικά από Δευτέρα (4-5-2021)  με τη μέθοδο του click away.

To άνοιγμα του λιανεμπορίου στο Νομό Αχαΐας, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της τήρησης αυστηρών υγειονομικών μέτρων, αποτελεί μια πρώτη νίκη των μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών της Αχαΐας. Το επόμενο βήμα, ενόψει της επανεκκίνησης, είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων εμπόρων και βιοτεχνών για να καταστεί και ουσιαστικά εφικτό το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί –έστω και τώρα- ότι οι έμποροι δεν διαθέτουν άλλο απόθεμα ρευστότητας και βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Οφείλει επίσης να αντιληφθεί ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνθλίβονται από την σώρευση χρεών, μετά από μία χρονιά βαθιάς ύφεσης και καταβαράθρωσης του τζίρου τους, ως συνέπεια των απαράδεκτων, αλλοπρόσαλλων και αντιφατικών κυβερνητικών αποφάσεων.

Αν η κυβέρνηση επιμείνει στις ίδιες πολιτικές που έχουν προκαλέσει την ασφυξία στην αγορά, δημιουργώντας όρους μαζικής εκκαθάρισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πραγματικού αδιεξόδου για τους εκατοντάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και τους εργαζόμενούς τους, θα μας βρει πάλι απέναντί της.

Οι μικρομεσαίοι εμποροβιοτέχνες δικαιούνται και απαιτούν ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση και έγκυρη τεκμηρίωση για τις αποφάσεις της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς