Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ήγγικεν η ώρα του απολογισμού για τους Μεσογειακούς

 

Μία ακόμη φενάκη για την πόλη, μετά από αυτήν της Πάτρας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ή πιο πίσω από την γιορτή του Milenium 2000, που τόσο είχε διαφημιστεί


«Το ''εθνικό στοίχημα'' της επιτυχίας τους, καθώς η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη ως οικοδέσποινα μεγάλου μεγέθους διοργανώσεων, τα πολλαπλά οφέλη για την Αχαΐα, τη Δυτική Ελλάδα και όλη τη χώρα, η σημαντικότητα της διηπειρωτικής παρουσίας 26 χωρών και πάνω από 700 αθλητών, άλλων τόσων ξένων στελεχών των αποστολών, των 1.200 εθελοντών, των ξένων επισήμων (μεταξύ των οποίων και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό), η ''κληρονομιά'' που θα μείνει στην πόλη όταν ''σβήσουν τα φώτα'' και ο απαραίτητος οικονομικός έλεγχος, κατόπιν, για το πού και πώς ξοδεύτηκε κάθε ευρώ των φορολογούμενων πολιτών ήταν ορισμένα από τα κύρια θέματα που θίχθησαν προτού όλοι οι παριστάμενοι καλέσουν σύσσωμες τις τοπικές κοινωνίες για να στηρίξουν και να αναδείξουν τους Αγώνες».

Τα παραπάνω τονίζονταν στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μία εβδομάδα πριν την έναρξη των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που ξεκίνησαν με όραμα από την προηγούμενη  ηγεσία της ΓΓ Αθλητισμού υπό τον κ. Βασιλειάδη και τελέστηκαν άρον-άρον και χωρίς οικονομικό απολογισμό από την κυβέρνηση της ΝΔ. Και το κυριότερο, χωρίς να αφήσουν κληρονομιά στην πόλη καμία!

Πρόκειται για την συνέντευξη Τύπου για τους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, που διεξήχθησαν  στην Πάτρα από την Κυριακή 25 Αυγούστου έως και τις 31 τρέχοντος, παρέθεσε η Οργανωτική Επιτροπή παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του γενικού γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Ιάκωβου Φιλιππούση.

Μία ακόμη φενάκη για την πόλη, μετά από αυτήν της Πάτρας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ή πιο πίσω από την γιορτή του Milenium 2000, που τόσο είχε διαφημιστεί, αλλά ωφέλεια καμία δεν έμεινε για την χώρα, πέραν, πέρασαν από το πλασάρισμα επιλεγμένων κολλητών καλλιτεχνών, το βράδυ της πρωτοχρονιάς!

Μετά λοιπόν, από πιέσεις του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέλους... ήγγικεν η ώρα.

Από το ΠΕΑΚ Πατρών, ανακοινώθηκε ότι:

Συνέντευξη Τύπου, για τον απολογισμό της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που διεξήχθησαν πέρυσι το καλοκαίρι στην Πάτρα, θα δώσει την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, στις 12:30, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η ανάλυση του απολογισμού θα γίνει από την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης και τον πρόεδρό της, Νίκο Παπαδημάτο, παρουσία και του γενικού γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Ιάκωβου Φιλιππούση.

Το σχετικό link για την παρακολούθηση της Συνέντευξης Τύπου όσων το επιθυμούν, είναι το παρακάτω:

https://us02web.zoom.us/j/87632014326...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς