Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Διαδικτυακή εκδήλωση της Ομάδας Πάτρας της Διεθνούς Αμνηστίας:


 

Το Δικαίωμα στην Υγεία σε πρώτο πλάνο – Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και η Τοπική Ομάδα Πάτρας, πραγματοποιούν διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Το Δικαίωμα στην Υγεία σε πρώτο πλάνο».

Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Ώρα: 19:00 – 21:00

Σύνδεσμος: https://www.facebook.com/events/429688781384063/

Σε καιρούς πανδημίας, το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην υγεία για όλες και όλους δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στο επίκεντρο των στρατηγικών αντιμετώπισης του COVID-19, ώστε να υποστηριχθούν όσες και όσοι κινδυνεύουν περισσότερο, αλλά και να προστατευθεί επαρκέστερα η δημόσια υγεία. Επίσης, απαραίτητη είναι η μέριμνα που αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την ψυχική υγεία, καθώς και την προστασία του συνόλου των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα.

Η πανδημία βρήκε το σύστημα υγείας στην Ελλάδα αποδυναμωμένο μετά από μία δεκαετία κρίσης και λιτότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας το δικαίωμα στην υγεία περιορίστηκε σημαντικά. Αυτό κατέδειξε η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2020 «Ανάνηψη Τώρα: Το ελληνικό σύστημα υγείας μετά από μια δεκαετία λιτότητας».

Ο Διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, μέλη της τοπικής ομάδας ακτιβιστριών/στων Πάτρας και οι καλεσμένες/οι ομιλήτριες/ες, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση του συστήματος υγείας συζητούν για το σύστημα υγείας και τις επιπτώσεις της κρίσης σε αυτό, προσεγγίζουν τις νέες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία με επίκεντρο την Πάτρα και εξειδικεύουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση του συστήματος υγείας και την προάσπιση του δικαιώματος στην υγεία.

Ομιλήτριες/ές:

Μαίρη Κάργα, Νοσηλεύτρια, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, η οποία θα παρουσιάσει την κατάσταση στα νοσοκομεία και την οπτική του υγειονομικού προσωπικού

Γεωργία Κωνσταντοπούλου, Κλινική ψυχολόγος, Γνωσιακή και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια, Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνική εργασία (Εργαστήριο και διδακτικό προσωπικό), Ειδικό Γραφείο Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία θα προσεγγίσει την πανδημία ως υγειονομική κρίση, υπό το πρίσμα του βιώματος του ψυχικού τραύματος.

Σωτήριος Λίβας, Αναπληρωτής καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο οποίος θα μιλήσει για την πρόσβαση στην υγεία ως δημόσιο αγαθό στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας

Γεωργία Παρασκευοπούλου, Εκπαιδευτικός, Μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και της Τοπικής Ομάδας Πάτρας.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς