Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

89 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Νέο Θλιβερό ρεκόρ με 613 διασωληνωμένους


Μητσοτάκης: Λουκέτο στη διασκέδαση μέχρι να έρθει εμβόλιο  

Η μείωση των διασωληνωμένων δυστυχώς φάνηκε ότι ήταν παροδική καθώς το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ με 613 διασωληνωμένους (+17 σε σχέση με χθες).

Κατά τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ οι ασθενείς που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο λόγο κορωνοϊού ανέρχονται σε 89, ενώ καταγράφηκαν 2.186 νέα κρούσματα έναντι 2.199 χθες.

Συνολικά από την αρχή της νόσου, οι θετικές διαγνώσεις στη χώρα ανέρχονται σε 109.655, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 2.606.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα στοιχεία του 24ώρου, αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ των οποίων το 52.9% άνδρες.

Μητσοτάκης: Λουκέτο στη διασκέδαση μέχρι να έρθει εμβόλιο

Στο μεταξύ, το λουκέτο στα μπαρ αλλά και σε όλα τα επαγγέλματα και επιχειρήσεις που έχουν σχέση με την νυχτερινή διασκέδαση φαίνεται ότι θα μείνει για αρκετό καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν έρθει το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό.

Μιλώντας στο 31ου Greek Economic Summit ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Στην περίπτωση της Ελλάδας, ελπίζω πως πήραμε το μάθημά μας. Καθώς τα πήγαμε εξαιρετικά καλά στην πρώτη φάση, νομίζω πως χαλαρώσαμε ελαφρά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τώρα βλέπουμε τις συνέπειες αυτού του εφησυχασμού. Οπότε, ελπίζω πως καθώς βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown, θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί.

Αλλά πάλι χρειάζεται να γνωρίζουμε το γεγονός πως ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν ώσπου να έχουμε το εμβόλιο, όπως η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ και η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό ανθρώπων σε μπαρ ώσπου να διαθέτουμε το εμβόλιο».

Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αυτό θα γίνει με συγκεκριμένους περιορισμούς που θα ισχύουν μέχρι να έρθει το εμβόλιο.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα κρίνουν οι ειδικοί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς