Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

«Επαναλαμβάνω, ας περιοριστεί ο καθένας στα όριά του»!

 


Ζόρικος ο μητροπολίτης, καλύπτει τον ιερέα που κοινωνούσε ασθενείς στο νοσοκομείο!

 

Τι κι αν ο κορονοϊός κάνει θραύση, τι κι αν τα κρούσματα καθημερινά σημειώνουν 4τραψήφιο ύψος, τι κι αν οι θάνατοι είναι καθημερινοί και τα μέτρα προφύλαξης των πολιτών τηρούνται ευλαβικά, από τους ίδιους τους πολίτες στην πλειοψηφία τους, τι κι αν απαγορεύεται η είσοδος στα νοσοκομεία χωρίς μάσκα,  υπάρχουν περιπτώσεις που είναι να τις βλέπεις και να τις οικτίρεις!

Αυτό δεν ισχύει για τον... ράμπο του ΠροΠο κ. Χρυσοχοΐδη, του οποίου η Αστυνομία συλλαμβάνει 14χρονα παιδιά σε αντιφασιστική συγκέντρωση, τα ΜΑΤ χτυπούν 5χρονο στην καφετέρια και οι ανύποπτοι πολίτες πέφτουν θύματα του φασιστικού μένους που κυριαρχεί στην ΕΛΑΣ. Παράλληλα αφήνει να λακήξει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, που την παρακολουθούσε, υποτίθεται, άγρυπνα!

Επί του θέματος λοιπόν:

Ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου καλούσε τους ασθενείς να κοινωνήσουν στον περίβολο του Νοσοκομείου Χανίων, λόγω της ημέρας ανακομιδής των λειψάνων του αγίου!

Θυροκόλλησε και τη σχετική... πρόσκληση στις εξωτερικές πόρτες των κλινικών και πήρε το δισκοπότηρο κι άρχισε το έργο του! Διότι... ζόρικος ο οικείος μητροπολίτης, τον καλύπτει τονίζοντας πως: «Αν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία, οι πρώτοι που θα έπρεπε να είμαστε στον τάφο θα ήταν οι ιερείς»!

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων Katerina Manimanaki έγραψε σχετικά στην προσωπική της σελίδα στο fb:

«Σέβομαι απόλυτα τη πίστη του κάθε ενός!!!
Σέβομαι απόλυτα την ανάγκη των ασθενών και των συγγενών τους για προσευχή !!!
Αλλά «Όσοι πιστοί προσέλθετε» ;;;
Μέσα στο νοσοκομείο;;;
Με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται καθημερινά ;;;
Εμένα προσωπικά και με ξεπερνά και με φοβίζει».

Και η ΕΛΑΣ μένει αμέτοχη, αλλά διαλύει πολιτικές συγκεντρώσεις πολιτών σε άλλες περιπτώσεις!  Που τη βρήκε την ψυχή ο κ. Χρυσοχοΐδης, για να τα βάλει με το Ιερατείο!

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει πλήρως τον ιερέα του και τονίζει «ας περιοριστεί ο καθένας στα όριά του» σημειώνοντας ότι «η Εκκλησία συντάσσεται με τα μέτρα της πολιτείας, αλλά διαφωνεί με το θέμα της Θείας Κοινωνίας»

«Τον καλύπτω πλήρως για την ενέργειά του. Η Θεία Κοινωνία -το έχω ξαναπεί- αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς. Ακόμη και ασθενής με κορονοϊό να μου το ζητούσε θα πήγαινα προσωπικά να τον κοινωνήσω. Παρακαλώ πάρα πολύ, ο καθένας τα όριά του. Η Εκκλησία συντάσσεται με τα μέτρα της πολιτείας, αλλά διαφωνεί με το θέμα της Θείας Κοινωνίας» είπε ο Μητροπολίτης.

Ενώ πρόσθεσε: «Όσοι πιστεύουν, έχουν κάθε δικαίωμα να το επιζητούν και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Όποιοι διαφωνούν ας πάρουν και τη θέση του υπεύθυνου της τοπικής Εκκλησίας. Ερωτώ: πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν τη Θεία Κοινωνία αυτές τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους; Αν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία, οι πρώτοι που θα έπρεπε να είμαστε στον τάφο θα ήταν οι ιερείς. Επαναλαμβάνω, ας περιοριστεί ο καθένας στα όριά του».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς