Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

«Ο Μητσοτάκης έχει πλέον την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί στην χώρα»

 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, από την Λάρισα όπου περιοδεύει, μετά από σύσκεψη που είχε με εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης. 

«Δώσαμε μια ευκαιρία στον κύριο Μητσοτάκη να σχεδιάσουμε από κοινού οι πολιτικές δυνάμεις, με ένα σχέδιο κοινής αποδοχής την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και το αρνήθηκε» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «από δω και στο εξής να έχει την απόλυτη ευθύνη». 

Έκανε λόγο για ανεπάρκεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει, με τις ιδεοληπτικές εμμονές που έχει, την κρίση και επεσήμανε ότι η άρνησή του, έστω και στο πέντε, σε ένα σχέδιο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και αντιμετώπισης της πανδημίας «είναι μία πολιτική επιλογή που θα έχει και συνέπειες. Χρεώνετε την ευθύνη για όλα επιβαρύνουν , για όλα όσα από δω και στο εξής θα συμβούν. Και συμβαίνουν δυστυχώς, στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας και με κίνδυνο της απώλειας της ανθρώπινης ζωής». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε συγκλονιστική την ενημέρωση που είχε από το προσωπικό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λάρισας. «Εδώ έχουμε όλα τα κρεβάτια covid  στις μονάδες εντατικής θεραπείας καλυμμένα. Έχουμε μια κλινική covid  με 130 κρεβάτια, στην οποία όμως αντιστοιχούν μόνο 4 γιατροί. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό» τόνισε ο κ. Τσίπρας .  Όπως επεσήμανε, η κατάσταση συνολικά σε όλη την χώρα είναι ακόμη πιο ανησυχητική αφού όπως στην Λάρισα έτσι και  σε όλη την Ελλάδα έχουμε πολύ μεγάλο  μέρος του ιατρικού προσωπικού και του νοσηλευτικού να νοσεί. «Πάνω από 1.500 γιατροί και νοσηλευτές σε όλη την χώρα και 500 επιπλέον σε καραντίνα. Δύο χιλιάδες είναι εκτός συστήματος αυτή την ώρα επειδή οι ίδιοι έχουν μολυνθεί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με πληροφορίες και από το avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς