Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Απέρριψαν οι πρυτάνεις την ειδική Αστυνομία πανεπιστημίων


Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, ζητεί  από τους «συναδέλφους στην εκπαίδευση και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ορίστηκαν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών, να παραιτηθούν» από τις εκλογές του Σαββάτου, για την ανάδειξη υπηρ. Συμβουλίων!

Κόλαφος για τους σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η απόφαση της  Συνόδους των Πρυτάνεων και των Προέδρων των Δ.Ε. των Πανεπιστημίων της χώρας, που οδηγούν σε χαφιεδοποίηση και νομιμοποιούν την αστυνόμευση της δραστηριότητας  των φοιτητών, καταργώντας το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, ως συνέχεια μετά από την κατάργηση του Ασύλου που επεβλήθη από την ΝΔ το καλοκαίρι.  

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για είσοδο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, βρήκαν αντίθετους τους πρυτάνεις οι οποίοι απέρριψαν κάθε σκέψη για ίδρυση ειδικού αστυνομικού σώματος που θα έχει άμεση ή έμμεση σχέση με την ΕΛΑΣ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «η πανεπιστημιακή φύλαξη θα πρέπει να οργανωθεί σε νέες βάσεις, ενώ στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων, θα πρέπει να υπάγεται και να αναφέρεται στον Πρύτανη και στη Σύγκλητο».

Παράλληλα απέρριψαν την καθολική εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης εισόδου με τη χρήση ηλεκτρονικής κάρτας.

Προτάσσεται δε, η ενεργοποίηση των ίδιων των φοιτητών, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για να διαφυλάξουν την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Στο μεταξύ να ανταποκριθεί, έστω και τώρα, στις προτάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών για πραγματοποίηση των εκλογών ανάδειξης των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, με δια ζώσης παρουσία και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των νυν αιρετών, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Σε διαφορετική περίπτωση καλεί σε μαζική αποχή από την εκλογική διαδικασία-παρωδία τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, ζητεί  από τους «συναδέλφους στην εκπαίδευση και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ορίστηκαν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών, να παραιτηθούν» παρέχοντάς τους συνδικαλιστική κάλυψη.

Υπενθυμίζεται ότι παρά την ομόθυμη αντίδραση ΔΟΕ και ΟΛΜΕ το Υπ. Παιδείας, το μόνο από τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, προχωρεί στην επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς