Αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Πείρο κοντά στον οικισμό Μοιρέικα
Αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Πείρο πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, καθώς σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο της εργολαβίας «αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Πείρο, πλησίον οικισμού Μοιρέικα», μεταξύ άλλων, πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στον ποταμό που στοχεύουν στην προστασία των παρόχθιων ιδιοκτησιών, οδών και προσβάσεων, του ζωϊκού κεφαλαίου αλλά και της αγροτικής παραγωγής. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί εντοπίζονται εκατέρωθεν του οικισμού Μοιρέικα, καθώς και σε κλάδους ή όμορους χειμάρρους του ποταμού.
Προβλέπεται ακόμη αποκατάσταση της κοίτης του ποταμού Πείρου στην αρχική της μορφή, ενώ θα ενισχυθούν τα ήδη διαβρωμένα αναχώματα, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.
Συνάντηση Φωκίωνα Ζαΐμη με τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για το Φυσικό Αέριο
Το μεγάλο έργο της έλευσης φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα μέσω αγωγού τέθηκε στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαίμης, με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), καθηγητή Θανάση Δαγούμα, στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση της ΔΕΣΦΑ για το νέο δεκαετές σχεδιασμό, μέρος του οποίου αποτελεί και η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από την Κορινθία προς τη Δυτική Ελλάδα, ενώ πλέον συνεχίζεται η διαβούλευση από πλευράς ΡΑΕ.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ζαίμης, δήλωσε: «Αισθάνομαι ικανοποίηση αλλά και δικαίωση. Μια πολύμηνη προσπάθεια, ώστε να ξεμπλοκάρει ένα μεγάλο έργο που μέχρι πρότινος θεωρείτο ανέφικτο, στέφεται με επιτυχία χάρη στο όραμα μίας περιφερειακής Αρχής που χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με στρατηγική, σχέδιο και επιμονή, έθεσε όλες τις παραμέτρους του έργου υπόψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διεκδικώντας ένα μέλλον ουσιαστικής ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα. Ακόμα έχουμε δρόμο να διανύσουμε αλλά θεωρώ πως όχι μόνο το συγκεκριμένο έργο έχει μπει σε στέρεες βάσεις αλλά και ότι δεν θα ξαναδούμε ποτέ τη Δυτική Ελλάδα εκτός των μεγάλων ενεργειακών δικτύων. Με γνώση και με δουλειά, δίνουμε στη Δυτική Ελλάδα το κύρος και το μέγεθος που της αξίζει».
Περισσότεροι δικαιούχοι στα Σχέδια Βελτίωσης
Περισσότεροι δικαιούχοι εντάσσονται στο Υπομέτρο 4.1 του ΠΑΑ 2014-2020 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (Σχέδια Βελτίωσης). Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων των δικαιούχων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπογράφηκε από Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη η πρώτη τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης δικαιούχων συνολικής δημόσιας δαπάνης 47.764.236,13 ευρώ.
Συγκεκριμένα, στη Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» εντάχθηκαν συνολικά 829 φυσικά/νομικά πρόσωπα και συλλογικοί φορείς συνολικής επιχορηγούμενης δημόσιας στήριξης 47.516.036,70 € και στη Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» συνολικά 18 φυσικά/νομικά πρόσωπα και συλλογικοί φορείς συνολικής επιχορηγούμενης δημόσιας στήριξης 248.199,43 ευρώ.
«Οι επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, με την οικονομική στήριξη των παραγωγών μας μέσω του υπομέτρου 4.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειάς μας» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης και τόνισε ότι «η προσπάθειά μας για την ένταξη και των 293 επιλαχόντων του υπομέτρου θα συνεχιστεί, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους αγρότες μας να επενδύσουν στις εκμεταλλεύσεις τους, να αυξήσουν το εισόδημά τους και να παράγουν ποιοτικά και ασφαλή αγροτικά προϊόντα».
Στην κατεύθυνση αυτή ο Περιφερειάρχης με συντονισμένες προσπάθειες προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιδιώκει την εξεύρεση επιπρόσθετων χρηματικών πόρων ‘υψους 13 εκατ. ευρώ, με σκοπό την δυνατότητα ένταξης και των επιλαχόντων εν δυνάμει δικαιούχων των συγκεκριμένων δράσεων
«Ασφαλές Διαδίκτυο»: Εκπαιδευτικό υλικό για ωφελούμενους ΤΕΒΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δράση «Ασφαλές Διαδίκτυο» που σχεδιάστηκε για τους γονείς ωφελούμενους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Π.Ε. Αχαΐας και υλοποιείται από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο», από το οποίο παρήχθη εκπαιδευτικό υλικό που είναι διαθέσιμο για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.epikoinoniaaxaias.gr/teba-2/ .
Το σεμινάριο, διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες που είναι:
· Γνωριμία με το Διαδίκτυο-Κανόνες Διαχείρισης Πληροφοριών και Επικοινωνίες (MS Internet Explorer ή Microsoft Edge) - Ασφαλή πλοήγηση (προσωπικά δεδομένα, ασφάλεια συναλλαγών, αναγνώριση ψευδών ειδήσεων, φαινόμενα εξαπάτησης κλπ)
· Συμβουλές προς Γονείς και Διαδίκτυο-Ασφαλής χρήση διαδικτύου από τα παιδιά (γιατί είναι η θετική η χρήση διαδικτύου, τρόποι ελέγχου, όρια και κανόνες χρήση διαδικτύου, συμβουλές, ζητήματα εθισμού στο διαδίκτυο (κοινωνικά δίκτυα-τι να προσέχουν, κίνδυνοι ανάρτησης φωτογραφιών κλπ), πρόληψη κινδύνων όπως επαφή με αγνώστους, πρόληψη αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων, έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, cyber-bulling, διαμόρφωση κακής διαδικτυακής φήμης, ψευδείς ειδήσεις, ρητορική μίσους
· Συμβουλές προς γονείς για χρήση του Διαδικτύου ως εργαλείου εξυπηρέτησης της καθημερινότητας (Προσβασιμότητα σε ιστοτόπους δημοσίων φορέων - eAccessibility (π.χ. προσβασιμότητα & εξυπηρέτηση μέσω του Κέντρου Ψηφιακής Εξυπηρέτησης www.gov.gr κ.ά.)
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων ΣΜ2 “Δράσεις για τη διεξαγωγή ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για ενήλικες και παιδιά με περιεχόμενο «Βασικές Δεξιότητες Η/Υ και ασφάλεια στο Διαδίκτυο»” και ΣΜ4 «Διαδραστικές παρουσιάσεις και σεμινάρια , βιωματικά εργαστήρια, ημερίδες και λοιπές δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για θέματα ψυχοκοινωνικής στήριξης των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ».
Στόχος είναι η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ώστε να αναπτυχθούν/ ενισχυθούν οι ψηφιακές δεξιότητες των ατόμων δικαιούχων του ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας (γονείς) και να κατακτηθούν γνώσεις Η/Υ με προσανατολισμό την ασφάλεια στο διαδίκτυο για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια των ισότιμων ευκαιριών και άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων καθώς και η βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης και των κοινωνικών δεξιοτήτων τους, η ενίσχυση της αυτονομίας τους, σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης και διαδικτυακών συναλλαγών με το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα.
Στα αποτελέσματα της δράσης περιλαμβάνονται για τους ωφελούμενους τόσο η γνωριμία με τους κανόνες που διέπουν το Διαδίκτυο ώστε να χρησιμοποιείται σωστά και με ασφάλεια, όσο η γνωριμία με τους κινδύνους που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση του, η προστασία της ιδιωτικής ζωής τους μέσω του Διαδικτύου, η βελτίωση της θέσης τους στο κοινωνικό σύνολο καθώς και η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους αλλά και ο περιορισμός του ψηφιακού χάσματος γνώσης στα πλαίσια άμβλυνσης των τεχνολογικών και κοινωνικών παραγόντων που οδηγούν σε κοινωνικό κι επαγγελματικό αποκλεισμό.
Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος ΤΕΒΑ που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο το περιεχόμενο της συγκεκριμένης δράσης, καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους έχουν σταλεί με sms ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση για να λάβουν και βεβαίωση συμμετοχής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς