«Το Πολυτεχνείο, ένα κληροδότημα δημοκρατικού χρέους»
Στο μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:
«Το Πολυτεχνείο του 1973 παραμένει στην εθνική συλλογική μνήμη ένα ακόμα μεγάλο σύμβολο των αγώνων του λαού μας για δημοκρατία και εθνική κυριαρχία.
Ο αγώνας μιας γενιάς για ψωμί, παιδεία και ελευθερία δεν αποτελεί μόνο μία επέτειο μουσειακού χαρακτήρα, αλλά ένα κληροδότημα δημοκρατικού χρέους για όλους μας. Και αυτό το χρέος έχει ως αναγκαία προϋπόθεση την ενότητα των Ελλήνων και την διαρκή κοινή προσπάθεια για διατήρηση και καλυτέρευση της δημοκρατίας που μας παραδόθηκε.
Φέτος, υπό τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, όλοι βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση προσωρινού περιορισμού των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών. Ένας περιορισμός που δοκιμάζει τις δημοκρατικές αξίες, όμως αποσκοπεί στη διαφύλαξη της ίδιας της δημοκρατίας, η οποία περνάει μέσα από την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. Χωρίς δημόσια υγεία και ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία. Και χωρίς οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει εθνική κυριαρχία.
Φέτος λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, με εθνική ομοψυχία, τιμάμε την επέτειο, γνωρίζοντας πως όσο πιο γρήγορα νικήσουμε τον κορωνοϊό, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να δικαιώσουμε τους αγώνες του χθες, του σήμερα και του αύριο, για ψωμί, παιδεία και ελευθερία».
Ολοκληρώθηκαν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Υποψήφιων Θετών Γονέων
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ολοκλήρωσε με επιτυχία, δύο νέους κύκλους Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Υποψήφιων Θετών Γονέων στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (4ος κύκλος σε σύμπραξη με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) και στην Π.Ε. Αχαΐας (5ος κύκλος).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, αρμόδιος για θέματα υγείας και κοινωνικής μέριμνας δήλωσε: «Στόχος των σεμιναρίων, είναι η υποστήριξη των υποψήφιων θετών γονέων, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ανατροφής των παιδιών στη σύγχρονη εποχή. Στα εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας 30 ωρών, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένα στελέχη (Δικηγόροι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι), συμμετείχαν 11 υποψήφιοι θετοί γονείς από τις Π.Ε. Αχαΐας και Ηλείας και 12 υποψήφιοι θετοί γονείς από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Μέσω έξι θεματικών ενοτήτων και με την αξιοποίηση ενεργητικών εκπαιδευτικών μεθόδων και βιωματικών τεχνικών που ενισχύουν τη συμμετοχή και τη θετική αλληλεπίδραση, οι υποψήφιοι, απέκτησαν τη δυνατότητα να καταρτιστούν σε ζητήματα σχετικά με την εκπλήρωση του γονεϊκού ρόλου αποκτώντας παράλληλα νέες δεξιότητες».
Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανατροφοδότηση των συμμετεχόντων στην εκπαίδευση, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία για ανάπτυξη προγραμμάτων συμβουλευτικής γονέων.
Με το πέρας των προγραμμάτων, οι καταρτιζόμενοι υποψήφιοι θετοί γονείς, εγγράφηκαν στο Εθνικό Μητρώο Υποψήφιων Θετών Γονέων, γεγονός που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της τεκνοθεσίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς