Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Νέα από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 

Μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού κατά την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου

Σε συνέχεια των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και προκειμένου να μην υπάρξουν ταυτόχρονα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων που αυτή την περίοδο προχωρούν σε απογραφές ζωικού κεφαλαίου αιγοπροβάτων (από 1 Νοεμβρίου) και χοιρινών (από 1 Δεκεμβρίου), η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομικής και Κτηνιατρικής  ενημερώνει τους κτηνοτρόφους για τα εξής:

1.   Οι απογραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ιστοσελίδα www. minagric.gr, επιλέγοντας τις «Ψηφιακές Υπηρεσίες» και στη συνέχεια από το μενού την σχετική ψηφιακή υπηρεσία.

2.   Απογραφές μπορούν να κατατίθενται και με φυσική παρουσία στα αγροτικά κτηνιατρεία της περιοχής, μόνο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και καθορισμό ραντεβού, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Η ΔΑΟΚ συνιστά να χρησιμοποιούνται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού και την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων, καθώς τα ραντεβού θα είναι περιορισμένα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ταλαιπωρία του κοινού, αλλά και αδικαιολόγητη έκθεση σε κίνδυνο.   

Τα τηλέφωνα των κτηνιατρικών δομών της Περιφέρειας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.pde.gov.gr

 

Χρηματοδοτεί με 3,5 εκατ ευρώ τα «πράσινα σημεία» η Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας

Με 3,5 εκατ ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»  χρηματοδοτεί η Περιφέρεια τη δημιουργία πράσινων σημείων στους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας.

Η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων που αφορούν στη χρηματοδότηση έργων για τη δημιουργία Πράσινων Σημείων και δικτύωσή τους εκδόθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.  Δυνητικοί Δικαιούχοι για την υποβολή προτάσεων που ξεκινά από τις 23 Νοεμβρίου 2020, είναι όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στόχος είναι να εφαρμοστούν στην πράξη οι προβλέψεις του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, αλλά και να υλοποιηθούν οι δράσεις που προβλέπονται στον αναθεωρημένο και εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό, ώστε να προωθηθούν οι πολιτικές για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων’

Πράσινα Σημεία είναι οι οργανωμένοι χώροι, διαμορφωμένοι από κάθε Δήμο, οριοθετηµένοι και µε κατάλληλη υποδομή, ώστε οι πολίτες να εναποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα (π.χ. χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια) ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα (ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό). Στη συνέχεια τα υλικά αυτά προωθούνται είτε για ανακύκλωση, είτε για επαναχρησιμοποίηση.

Η χρηματοδότηση αφορά σε βασικές υποδομές για την δημιουργία Μεγάλων Πράσινων Σημείων, Μικρών Πράσινων Σημείων, Γωνιών ανακύκλωσης, προμήθειες εξοπλισμού για τη λειτουργία των ανωτέρω. Επίσης, οι προτάσεις των Δήμων μπορούν να περιλαμβάνουν αγορά γης, έργα αρχαιολογίας, αποκατάστασης κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς