Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Πήγε περίπατο ο Μεγάλος Περίπατος του Μπακογιάννη, αλλά..


Το «φίδι από την τρύπα» μετά την αποκάλυψη της «Αυγής» για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει τον Μεγάλο Περίπατο του Κώστα Μπακογιάννη επιχειρεί να βγάλει η ΝΔ με σχετική τροπολογία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ Γ. Αμυρά, ο οποίος κατέθεσε σχετική τροπολογία στη Βουλή με την οποία προτείνεται η παράταση ισχύος των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων για τον «Μεγάλο Περίπατο» έως τις 28/2/2021 ασχέτως κι αν η σχετική ΚΥΑ που περιελάμβανε τα συγκεκριμένα μέτρα απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω έλλειψης εξουσιοδοτικού ερείσματος. Η τροπολογία ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης και θα έχει ισχύ μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ με την απόφασή του που δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου, απορρίπτει την προσχηματική επίκληση του κινδύνου της πανδημίας στην οποία βασίστηκε ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να εφαρμόσει τον «μεγάλο περίπατο». Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, «τα θεσπιζόμενα με την προσβαλλόμενη απόφαση μέτρα, μολονότι ρητώς αναφέρεται σε αυτήν ότι ελήφθησαν κατ' επίκληση επιτακτικών λόγων δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, δεν συνιστούν πράγματι μέτρα περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων και μέσων μεταφορά, δηλαδή επί σκοπώ άμεσης και επιτακτικής ανάγκης αποφυγής του κινδύνου εμφάνισης της νόσουν και περιορισμού της διάδοσής της, αλλά αποτελούν αμιγώς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κατά την έννοια του ΚΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς