Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Κατά μάνα κατά τάτα τα ναζιστικά... μπουμπούκια της ΧΑ

   

10-6-1944, οι ναζί Γερμανοί στρατιώτες που φαίνονται μετέχουν στο έγκλημα πολέμου κατά των κατοίκων του Διστόμου. Η φωτογραφία είναι μοναδική και βρέθηκε στην τσέπη Γερμανού αιχμαλώτου από τον Παντελή Καρακίτση(*). Αυτή τη φωτογραφία διέδωσε ο φωτογράφος της Αντίστασης Σπ. Μελετζής στο λεύκωμά του.

 (*) "Και επειδή θα υπάρξουν πολλοί που θα πουν μα ποιος είναι ο Παντελής Καρακίτσης; Λοιπόν, είναι ο άνθρωπος με 30 χρόνια φυλακή, διώξεις, εξορίες. Ο άνθρωπος που όταν ήταν Γραμματέας του ΚΚΕ στην Καβάλα είχε προσλάβει ως γραμματέα έναν νεαρό σπουδαστή, Κ. Καραμανλή, καπνεργάτη. Ο άνθρωπος που πήρε την απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή του νέο-ιδρυθέντος ΕΑΜ και με τα πόδια έφθασε στα Άγραφα, συνάντησε τον Άρη Βελουχιώτη και του έδωσε την εξουσιοδότηση να αναλάβει την Αρχηγία του ένοπλου, εθνικού, απελευθερωτικού στρατού. Ο άνθρωπος που με το ψευδώνυμο ’’Ορφέας’’, είχε αναλάβει την Πανηπειρωτική Οργάνωση του ΕΑΜ κατά το μεγαλύτερο μέρος της Κατοχής. Το ψευδώνυμο αυτό, όπως μου είχε πει ο ίδιος και η γυναίκα του Ειρήνη, το πήρε γιατί όταν ήταν νεαρός τραγουδούσε στη σχολή τραγουδιού συναυλίας Θεσσαλονίκης ’’Ορφέας’’. Είχε λάβει μέρος και υπέγραψε στη συνθηκολόγηση της Βάρκιζας και όπως μου είχε πει, «καλύτερα να μου κοβότανε το χέρι»". 

(Αφήγηση, του Πατρινού ΕΛΑΣίτη Γιώργου Πορευόπουλου, που περιλαμβάνεται στο υπό 4η έκδοση βιβλίο του Γιώργου Μόσχου «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση», του οίκου Γιάννη Πικραμένου).

 

Με... περγαμηνές από το ναζιστικό οικογενειακό παρελθόν κατετάγησαν στα Τάγματα των χρυσαβγιτών!


Έτσι για να ξέρετε τι...μπουμπούκια γονείς είχαν οι ναζί δολοφόνοι και τι...κληρονομιά φέρνουν στις σκατοπλάτες τους:
Αντιγράφω από τον σ. Γιώργο Αλεξάτο
 
Γιώργος Αλεξάτος
 
Ασφαλώς και δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Υπάρχει, όμως, η αναισχυντία της συνέχισης των εγκληματικών οικογενειακών παραδόσεων. Όπως στην περίπτωση εγκληματιών που, όλως τυχαίως (!), σχετίζονται με εγκληματίες άλλων εποχών.
 
- Εγκληματίας, ενταγμένος στα κατοχικά σώματα ασφαλείας και στα γερμανοντυμένα Τάγματα Ασφαλείας ήταν ο Γεώργιος Μιχαλολιάκος, πατέρας του Νίκου Μιχαλολιάκου.
 
- Εγκληματίας, συνεργάτης των SS και καταδότης εύπορων Αθηναίων από τους οποίους αποσπούσε, κατόπιν, χρήματα για να μεσολαβήσει για την απελευθέρωσή τους, ήταν ο Βασίλειος Ζαρούλιας, πατέρας της Ελένης Ζαρούλια.
 
- Εγκληματίας ήταν ο συνταγματάρχης Ηλίας Παππάς, πατέρας του Χρήστου Παππά, που συμμετείχε στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και αποτάχθηκε για τη συμμετοχή του στην απόπειρα πραξικοπήματος το 1975.
 
- Εγκληματίας ήταν ο αρχιταγματασφαλίτης του Ξηρομέρου Δημοσθένης Μπαρμπαρούσης, 
-ο βασανιστής στα κατοχικά κρατητήρια της Μέρλιν (Σέκερη) Παναγιώταρος, 
-ο βασανιστής της Μακρονήσου ανθυπολοχαγός Λαγός, 
-οι ρουφιάνοι των Μανιάτικων Πειραιά, Λουκάς και Δημήτρης Κασιδιάρης, που, μεταξύ άλλων κατέδωσαν τον λοχαγό του ΕΛΑΣ και ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Νίκο Γόδα, που εκτελέστηκε το 1949.

(Από την προσωπική σελίδα στο fb του  Βασιλη Πολυχρονη)

 

Πειράματα χιτλερικών σε παιδιά με συμβολή νοσοκόμων για την δημιουργία της Άριας φυλής, που είχε βάλει στο νου ο Χίτλερ για να αποκτήσει η Γερμανία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς