Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Αστήρικτοι υπαινιγμοί προκαλούν τον Τ. Γεωργακόπουλο




Ο τ. αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ απαντά δημόσια προκαλώντας. Δεν ισχύουν.  Κι επειδή ήμουνα σε δημόσια θέση ευθύνης, οφείλω να μιλάω δημόσια ευθαρσώς, χωρίς υπαινιγμούς ή υπονοούμενα...

«Λέω  «δημόσια πως η καθαρή αμοιβή μου στον ΕΟΠΥΥ ως αντιπρόεδρος ήταν οι καθαρές αποδοχές μου ως Διευθυντής ΕΣΥ (1960-2000 ευρώ τον μήνα) , ΧΩΡΙΣ τα Νοσοκομειακά επιδόματα (βιβλιοθήκης, διατριβής ή ότι άλλο χρεώνεται στους γιατρούς του ΕΣΥ) καθώς επίσης ΔΕΝ έπαιρνα και την αμοιβή των εφημεριών για 43 μήνες, αφού είχα δηλώσει παραίτηση από τον μισθό του γιατρού ΕΣΥ και ήμουνα εκτός Νοσοκομείου». 



Τα παραπάνω δηλώνει ο Τάκης Γεωργακόπουλος, που έπεσε θύμα αστήρικτων σχολίων, με αφορμή άρθρο του περί μισθών στα νοσοκομεία της χώρας.



Τι είχε συμβεί όμως;



Στις 29 Μαΐου 2020, το Istologio G. Mosxou ανάρτησε άρθρο του τ. αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ, Δ/ντη ΕΣΥ,  Τάκη Γεωργακόπουλου, πατρινού πνευμονολόγου στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας, με τίτλο ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ;



Ακολούθησε υπαινικτικό σχόλιο αναγνώστριας, στο fb που ανέβηκε το άρθρο που, εκτός από ακατανόητο,  άφηνε και αιχμές...



Ο διαχειριστής του Istologiou G. Mosxou, θεώρησε πρέπον να αφήσει τον θιγόμενο ως δημόσιο πρόσωπο να απαντήσει



Σήμερα μετά από δύο ημέρες, ο Τάκης Γεωργακόπουλος, εμφανώς θιγμένος και με το δίκιο του απαντά:





«Γιώργο, 

μου είπαν πως στο ιστολόγιό σου ανέβασες το κείμενο που έγραψα στην εφημερίδα ''Πελοπόννησος'' για τους μισθούς των γιατρών και πως από κάτω κάποια Βιβή Παπατσώρη, έγραψε μιά περίεργη απάντηση με αριθμούς ''4500 ευρώπουλα Χ5Χ12=270.000'' χωρίς να εξηγεί τι σημαίνει αυτό...



Αν τα νούμερα που έγραψε αναφέρονται σε μένα, τότε «να σας πώ δημόσια πως η καθαρή αμοιβή μου στον ΕΟΠΥΥ ως αντιπρόεδρος ήταν οι καθαρές αποδοχές μου ως Διευθυντής ΕΣΥ (1960-2000 ευρώ τον μήνα) , ΧΩΡΙΣ τα Νοσοκομειακά επιδόματα (βιβλιοθήκης, διατριβής ή ότι άλλο χρεώνεται στους γιατρούς του ΕΣΥ) καθώς επίσης ΔΕΝ έπαιρνα και την αμοιβή των εφημεριών για 43 μήνες, αφού είχα δηλώσει παραίτηση από τον μισθό του γιατρού ΕΣΥ και ήμουνα εκτός Νοσοκομείου. 



Επειδή ήμουνα σε δημόσια θέση ευθύνης, οφείλω να μιλάω δημόσια ευθαρσώς, χωρίς υπαινιγμούς ή υπονοούμενα... Όποιος έχει την περιέργεια να μάθει για τον μισθό που έπαιρνα ως Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ από 15/12/15 ως 26/7/2019, ας ρωτήσει τον ΕΟΠΥΥ, αν έχει τέτοια πρεμούρα....».



Και ο Τάκης Γεωργακόπουλος καταλήγει: 



«Όσοι αφήνουν υπονοούμενα με διάφορα άσχετα νούμερα, τους τα επιστρέφω ως...νούμερα που είναι! 



Ας έχουν όμως το θάρρος να γράφουν συγκεκριμένα, διότι αυτό το στυλ γραφής, μεταξύ κουτσομπολιού και χυδαιότητας, μπορεί να έχει και ποινικές συνέπειες για τους ελαφρόμυαλους σχολιαστές. 
 

Τάκης Γεωργακόπουλος

Γιατρός ΕΣΥ, Πνευμονολόγος

Πρώην Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ»
______________
ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:
Μήπως πρέπει να μιλήσουμε για αυξήσεις μισθών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς