Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Εν δυό, εν δυό, μαρς ή τζιν τζιν τζίο τσιάο πινγκ



Ήταν να το δούμε κι αυτό. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, οι διευθύνοντες του ΠΑΜΕ βάλθηκαν να μας θυμίσουν σκηνές από ώρα μαζικής γυμναστικής Κινέζων εργατών κατά το διάλειμμα εργασίας τους για την περιποίηση της ατομικής τους ευεξίας!  Από αυτά τα σόου, που συνήθως παρουσιάζει η κινεζική τηλεόραση...


Βγήκαν λοιπόν στις κεντρικές πλατείες των παραπάνω πόλεων και εόρτασαν χθες την εργατική πρωτομαγιά με κινέζικο στυλ! Κοινώς μας τα είπαν νοερώς κινέζικα! 

Μάλιστα στην πλ. Συντάγματος, φρόντισαν από την παραμονή και τοποθέτησαν σημάδια στο οδόστρωμα για την θέση που θα σταθεί ο κάθε στρατιώτης, συγγνώμη, ο κάθε... προλετάριος!  

Τώρα κατά πόσο τα αντιλήφθηκαν αυτά οι προλετάριοι που φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν, είναι ζήτημα  που θα απαντηθεί στο κοντινό μέλλον.

Εμένα πάντως μου θύμισε πρωινό προσκλητήριο στρατιωτών σε ελληνικό κέντρο νεοσυλλέκτων, όπου οι νεοκαταταγέντες ακολουθούν τους κανόνες της πρωινής αναφοράς. 

Εν δυό, εν δυό, μαρς ή τζιν τζιν τζίο τσιάο πινγκ, το ίδιο μου κάνει.

Κι αν νομίζετε πως έλειψε ο αρχηγός, προσέξτε την παρακάτω φωτογραφία.
Πελετίδης σε επαναστατική έκσταση! 

(Σημείωση: Και οι δύο φωτογραφίες είναι από την  χθεσινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλ. Γεωργίου της Πάτρας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς