Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Ανοιξε η Μητρόπολη Πατρών κατά παράβαση της ΚΥΑ


Ο Πέτσας προέτρεψε τους πιστούς σε παρανομία, ο Χαρδαλιάς, υπενθύμισε την ΚΥΑ  περί απαγόρευσης, αλλά ποιος να την λάβει υπόψη του αυτή, όταν το αλαλούμ στους κόλπους της κυβέρνησης είναι εμφανές; 


Την επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε καταγγελία γυναίκας το πρωί της Παρασκευής 10 Απριλίου, η οποία αφορούσε στις ανοιχτές πύλες της Ευαγγελίστριας Πατρών και την είσοδο και έξοδο πιστών από και προς το εσωτερικό της, κατά παράβαση υπουργικής απόφασης Χαρδαλιά. 

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς άδειασε θεαματικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, που καλούσε τους πιστούς να παρανομήσουν, καθότι δεν υπάρχει νομική δέσμευση.  Βέβαια η επέμβαση Χαρδαλιά ξεκαθάρισε τελικά ότι οι Εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές από τους πιστούς… Αλλά ποιος να το λάβει υπόψη του αυτό, όταν η ασυμφωνία στους κόλπους της κυβέρνησης είναι εμφανής;

Είχε προηγηθεί αλαλούμ, που προκλήθηκε από τις δύο τάσεις που αντιμάχονται εντός της κυβερνητικής παράταξης, με την ακραία Δεξιά να ευθυγραμμίζεται με τους δεσπότες της Δεξιότατης πλειοψηφίας της Ιεράς Συνόδου, που τραβούν το λουρί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο! 

Αστυνομικοί της Δ/νσης Πατρών μετέβησαν στην οδό Μαιζώνος για να εξακριβώσουν τι συμβαίνει και αν γίνεται οποιαδήποτε παρέκκλιση από την μέχρι σήμερα υπουργική απόφαση, η οποία προκύπτει και από την ΚΥΑ. 

Το thebest.gr που κάνει αναφορά στο συγκεκριμένο γεγονός, μίλησε και με τον ιερέα που πραγματοποίησε λειτουργία 07.00 με 09.00 το πρωί, σύμφωνα με την προχθεσινή απόφαση της Ι. Συνόδου. Η λειτουργία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών και μεταδόθηκε ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό της Ι.Μ. Πατρών.

Μετά το πέρας της λειτουργίας οι πύλες της Ευαγγελίστριας άνοιξαν για κατά μόνας προσευχή των πιστών, κατά παράβαση της ΚΥΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς