Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Αλ. Τσίπρας: Κανένας χωρίς αξιόπιστη δημόσια φροντίδα υγείας

«Για να προστατεύσουμε τη ζωή και την υγεία όλων δεν αρκούν τα περιοριστικά μέτρα. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες. Πρέπει να κινηθούμε με μεγάλη ταχύτητα και με μοναδικό στόχο κανένας χωρίς αξιόπιστη φροντίδα υγείας μπροστά σε αυτήν την πανδημία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.


«Αυτό σημαίνει επαρκή μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών αλλά και επίταξη ιδιωτικών κλινών θεραπείας με όρους δημόσιου συμφέροντος και όχι με όρους κερδοσκοπικής ληστείας. 

Κανείς δεν είπε ότι είναι κακό το ιδιωτικό σύστημα, αλλά τούτη την ώρα που προέχει η ανθρώπινη ζωή όλοι προστρέχουμε στο δημόσιο σύστημα» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μαζική διαδικασία υποβολής των τεστ στον πληθυσμό και ιδίως σε ύποπτα κρούσματα, αξιοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κινητές ομάδες υγείας ( ΚΟΜΥ) για κατ’ οίκον ιατρική παρακολούθηση ασθενών και ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες (πρόσφυγες-μετανάστες, Ρομά, φιλοξενούμενοι σε γηροκομεία, ψυχιατρεία και προνοιακά ιδρύματα, φυλακισμένοι, άστεγοι, τοξικοεξαρτημένοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς