Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Πέτσας: Πρόβλημα ρευστότητας για τους 6 σταθμούς

Απαντώντας στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η ΞΚυβέρνηση με αδιαφανείς όρους χρηματοδοτεί τις έξι τηλεοπτικές επιχειρήσεις ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι εξαιτίας της πανδημίας καταγράφηκε μείωση των εσόδων αυτών των τηλεοπτικών σταθμών, «οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας».
 
Λες και οι υπόλοιπες τηλεοπτικές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόβλημα ρευστότητας ή οι υπόλοιπες επιχειρήσεις στην χώρα  διάγουν ζωή... παραμυθένια!

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας κατά την συζήτηση της ΠΝΠ για το «δώρο» 11 εκ στους καναλάρχες της χώρας υποστήριξε ότι μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης θα διασφαλιστεί η μετάβαση στην κανονικότητα.

Αναφορικά με το κόστος της εκστρατείας που ανέρχεται σε 11 εκ. ευρώ απάντησε πως: «Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι το πεδίο της υγείας και ασφάλειας των πολιτών δεν προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση. Στα θέματα αυτά, οι αντιπολιτευτικές κορώνες πρέπει να μπαίνουν στην άκρη».

Ενώ απαντώντας στο ζήτημα της αναβολής της υποχρέωσης πληρωμής της ετήσιας δόσης των τηλεοπτικών αδειών, που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι το οφειλόμενο ποσό δεν χαρίζεται ούτε διαγράφεται αλλά η υποχρέωση πληρωμής της δόσης για το 2020 μετατίθεται χρονικά και οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα την καταβάλουν. Η φετινή δόση όπως είπε θα επιμεριστεί στις δόσεις των επόμενων ετών.

Ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι εξαιτίας της πανδημίας καταγράφηκε μείωση των εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, «οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας». Η σχετική πρόβλεψη αφορά όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της πολυφωνίας και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς