Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Να πληρώσει το κράτος λέει το ΕΒΕΑ - Απολύσεις στα ΚΤΕΛ

Επίδομα, ασφαλιστικές εισφορές και δώρο Πάσχα εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που κλείνουν πρέπει να καλυφθούν από το κράτος, η πανδημία δεν είναι ευθύνη τους, συνολικά απαιτείται «γιγάντιο ποσό» που θα καθησυχάσει όλους, εξειδίκευση μέτρων αλλά και άμεση, ειδική μέριμνα για τον τουρισμό, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος μιλώντας Στο Κόκκινο  και στον Νίκο Σβέρκο.
Προέβλεψε εξάλλου ότι η επόμενη ημέρα θα φέρει παγκοσμίως στο προσκήνιο την ανάγκη άλλου μοντέλου οικονομίας.

ΟΑΕΔ: Πλήρη παράταση κάθε είδους προθεσμιών των προγραμμάτων απασχόλησης

Το ΔΣ του ΟΑΕΔ αποφάσισε σήμερα,  την πλήρη παράταση κάθε είδους προθεσμιών των προγραμμάτων απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης (νέων θέσεων εργασίας, διατήρησης θέσεων εργασίας, νέας επιχειρηματικότητας, προεργασίας, ειδικών προγραμμάτων, κλπ.), μέχρι νεωτέρας.

Για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πατήστε ΕΔΩ.
Για να βρείτε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ΚΠΑ2 πατήστε ΕΔΩ.
Για τα τηλέφωνα επικοινωνίας των ΚΠΑ2 πατήστε ΕΔΩ.

ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερις προτάσεις για την ανακούφιση και τη στήριξη πολιτών
 
Τέσσερις προτάσεις για την ανακούφιση και τη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης κατέθεσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος σε επικοινωνία του με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη.
Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:

* Για ένα εξάμηνο να μη γίνει καμία διακοπή παροχής φυσικού αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
* Καμία αύξηση στα τιμολόγια ύδρευσης - αποχέτευσης, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού μέχρι το τέλος του 2020, μέτρο που πρέπει να αφορά όλους τους παρόχους.
* Παράταση εξόφλησης λογαριασμών ύδρευσης - αποχέτευσης, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού για έξι μήνες.
* Διερεύνηση της δυνατότητας κάλυψης του κόστους ύδρευσης - αποχέτευσης, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού από το υπουργείο Οικονομικών για την περίοδο της πανδημίας, βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων που θα περιλαμβάνουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και επιχειρήσεις ή εργαζόμενους που έχασαν ή σταμάτησαν την εργασία τους.

Μαζικές απολύσεις και χορηγήσεις αδειών άνευ αποδοχών στο προσωπικό των ΚΤΕΛ

Μαζικές απολύσεις και χορηγήσεις αδειών άνευ αποδοχών στο προσωπικό των ΚΤΕΛ σε διάφορες περιοχές της χώρας με αφορμή τον κορωνοϊό και τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί, καταγγέλλει με επιστολή της, την οποία κοινοποιεί στην ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών αλλά και τις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές, η Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει:
- Περισσότερες των 250 “οικειοθελών αποχωρήσεων” – απολύσεων χωρίς αποζημίωση στην επιχείρηση ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου Α.Ε.
- Περισσότερες των 50 απολύσεων και “οικειοθελών αποχωρήσεων” στην επιχείρηση ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου  Α.Ε.
- Χορήγηση άδειας απουσίας άνευ αποδοχών, σε όλο το προσωπικό της επιχείρησης Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων  Α.Ε. (εκτός των οδηγών – ιδιοκτητών).
- Μονομερής επιβολή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας, χωρίς τη συναίνεση των εργαζόμενων και του επιχειρησιακού σωματείου στην επιχείρηση Υπεραστικό ΚΤΕΛ επαρχίας Λιβαδειάς  Α.Ε.
- Μονομερής επιβολή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας, χωρίς τη συναίνεση των εργαζόμενων και του επιχειρησιακού σωματείου στην επιχείρηση ΚΤΕΛ επαρχίας Θηβών Α.Ε.
- Αναγκαστική χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών ή μη σε πολλές επιχειρήσεις ΚΤΕΛ.

Η ΟΣΜΕ καλεί «την  Πολιτεία να πάρει θέση, να καταδικάσει την παραβατική πρακτική των ΚΤΕΛ, να επαναφέρει τις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις ΚΤΕΛ στο δρόμο της νομιμότητας και να επιβάλει την επιστροφή των απολυμένων ή όσων χωρίς τη θέλησή τους, απ’ ότι γνωρίζουμε, υπέγραψαν δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς