Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Θ. Φωτίου: «Μένουμε στο σπίτι, αλλά δεν είμαστε μόνοι»

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόνοια λόγω κορωνοϊού

Την επιλογή της κυβέρνησης «να μην δώσει ούτε 1 ευρώ για το κοινωνικό κράτος και την πρόνοια» στα μέτρα που πήρε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου. 


Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση δεν βρήκε να εξαγγείλει ούτε ένα μέτρο για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, δηλαδή τα παιδιά, τους ανάπηρους και τους χρονίως πάσχοντες στα ιδρύματα και έξω από αυτά, τους ανθρώπους που βιώνουν την ακραία φτώχεια ή που ζουν σε υποβαθμισμένες συνθήκες και δεν μπορούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους σωστά απέναντι στην απειλή του ιού.

Με τη λογική μιας γόνιμης αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται, τονίζει η Θ. Φωτίου, με συγκεκριμένες διατυπωμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση για τη στήριξη όλων αυτών των ομάδων όπως:

α) Καμία διακοπή παροχών κοινωνικής ωφέλειας (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, φυσικό αέριο) για τρεις μήνες.
β) Έκτακτη ενίσχυση για τρεις μήνες στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) ίση με το 50% του χορηγούμενου επιδόματος για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
γ) Αύξηση κατά 50% για τρεις μήνες των αναπηρικών προνοιακών επιδομάτων.
δ) Τρίμηνη παράταση της χορήγησης όλων των επιδομάτων που αποδίδει ο ΟΠΕΚΑ και τα οποία έληξαν ή λήγουν το προσεχές τρίμηνο: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), αναπηρικά, ανασφάλιστων υπερηλίκων, στέγασης και γέννησης.
ε) Άμεση χορήγηση των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων σε όσους έχουν υποβάλει νέες αιτήσεις που έχουν γίνει αποδεκτές από τον ΟΠΕΚΑ και οι οποίες δεν θα εξεταστούν από τα ΚΕΠΑ το προσεχές εξάμηνο.

«Μένουμε στο σπίτι, αλλά δεν είμαστε μόνοι. Με κοινωνική αλληλεγγύη φροντίζουμε όλους όσους μπορούμε. Το δημόσιο συμφέρον στηρίζεται στον καθένα από μας. Θα τα καταφέρουμε» είναι το μήνυμα της Θ. Φωτίου.

Πηγή: Εντυπη εκδοση ΑΥΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς