Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Ηλίας Μόσιαλος: Κατηγορεί για γαϊδουριά τους Πατρινούς

Ο Ηλίας Μόσιαλος
«Αυτά που έγιναν στην Πάτρα είναι μέγιστη ανευθυνότητα» λέει


Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Οικονομικών Υγείας στο London School of Economics και πρώην υπουργός Επικρατείας με ανάρτησή του στο Facebook χαρακτηρίζει ως «παράδειγμα μεγίστης ανευθυνότητας» την απόφαση των καρναβαλιστών της Πάτρας να παρελάσουν παρά την απόφαση που είχε ληφθεί για απαγόρευση των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα. 


Μάλιστα ο καθηγητής τονίζει ότι ανησυχεί «με την επιπολαιότητα μερικών συμπατριωτών μας». Φυσικά εκ του μακρόθεν, του  London...

Όπως γράφει ο κ. Μόσιαλος:

«Επαναλαμβάνω ότι ο νέος ιός δεν είναι γρίπη ούτε πανομοιότυπος με το SARS. Δεν χρειάζονται υπερβολές ούτε όμως Να υποτιμήσουμε το πιθανό πρόβλημα. Η θνητότητα από το νέο ιό θα είναι μάλλον μεταξύ 0.1 και 1%. 

Αν όμως είναι 1% και έχουμε πολλά κρούσματα θα έχουμε και μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και θα επηρεαστούν κυρίως ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι ηλικιωμένοι.

(Σημ. του Istologiou G. Mosxou: Πω πω τι μεγάλο το ενδιαφέρον του κυρίου Μόσιαλου για την Υγεία!). 

Και συνεχίζει:

«Αν περιορίσουμε τη διασπορά και δεν γίνουμε Βόρεια Ιταλία σύντομα, θα μπορέσουμε να αντέξουμε την αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υγείας». 

Κι από δω αρχίζει το... επιστημονικό υβρεολόγιο κατά των Πατρινών, που μάλλον είναι προϊόν μεταπτυχιακών σπουδών. Διότι δεν φαντάζεται κανείς ότι στο London School of Economics διδάσκονται «γαϊδουριά» και άλλα τινά!

Εκτός και εάν είναι αποστάγματα σοφίας από την θητεία του ως
υπουργός Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του Γιωργάκη!

«Αυτά που έγιναν σήμερα (σ.σ.: χθες Κυριακή) στην Πάτρα, ενάντια στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, είναι παράδειγμα μεγίστης ανευθυνότητας» αποφαίνεται ο... υπεύθυνος υβριστής! 

«Μου είπαν ότι σε πόλη της βόρειας Ελλάδας έκαναν εκδήλωση για το καρναβάλι σε κλειστό χώρο για να ‘αποφύγουν’ έτσι την απαγόρευση. Ότι το χειρότερο: να έχουμε συγχρωτισμό πολλών ατόμων σε κλειστό χώρο. Δεν κινδυνολογώ (σ.σ.: α, παπα παπα). Ανησυχώ όμως με την επιπολαιότητα μερικών συμπατριωτών μας. 

«Ξέρω ότι στη δημοσιότητα κυριαρχούν τώρα άλλα πολύ σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με την Εθνική μας ασφάλεια». (Σ.σ.: Αυτό πάλι που  από τόσους Πατρινούς, ούτε ένας δεν το σκέφτηκε, πως το έχετε!).   

«Αλλά να μην υποτιμήσουμε τις επιπτώσεις από το νέο ιό. Στο χέρι μας είναι να περιορίσουμε τη διάδοση» λέει ο κ. ευγενής υβριστής. 

Και μας νουθετεί:
«Δεν είναι μαγκιά να παίζουμε με τις ζωές των ηλικιωμένων, των καρκινοπαθών και όσων έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι η απόλυτη ανευθυνότητα και γαϊδουριά».

Αλλά εάν κ. Μόσιαλε πράγματι ενδιαφέρεστε γι όσα λέτε, τότε θα γνωρίζατε ότι οι καρκινοπαθείς κάνουν κρα επί της αγαπητή σας κυβέρνησης για νοσηλεία χημειοθεραπείας με φάρμακα που λείπουν από τα νοσοκομειακά φαρμακεία, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας. 

Όπως επίσης με αφορμή την αντιδημοκρατική ΠΝΠ, η φιλική σας κυβέρνηση πέρασε το Ασφαλιστικό, που είναι ότι πιο αντιδραστικό υπάρχει, αφού κατάργησε τα δώρα των συνταξιούχων, περιέκοψε τις αμοιβές συνταξιούχων και από τους 10 οι 9 θα πάρουν κάτι ψίχουλα, ενώ οι πριν το 2016 συνταξιούχοι πετάγονται στον Καιάδα.

Αλλά τι σας τα λέω αυτά; Για να σας στεναχωρώ; Όπως... στενοχωρηθήκατε όταν αναλάβατε υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που έστειλε στα τάρταρα την ελληνική Οικονομία...    

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
 
Ο κ. Μόσιαλος, που και η αδελφή του διατέλεσε νομάρχης Αχαΐας επί ΠΑΣΟΚ έχει βαρύ βιογραφικό, πλην όμως δεν δείχνει να το τιμά:
  • Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του Ρήγα Φεραίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
  • Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
  • Εκλέχθηκε βουλευτής επικράτειας στις βουλευτικές εκλογές του 2009 με το ΠΑΣΟΚ
  • Στις 16/6/2011 έγινε υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
__________________
Η πληροφορία για την... περιποίηση που έκανε στους Πατρινούς καρναβαλιστές ο κ. Μόσιαλος εκομίσθη χθες από τον δημοσιογράφο Φάνη Βγενόπουλο, μέσω της ανάρτησή της στο πατραϊκό πορτάλ thebest.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς