Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ιταλία: Τώρα τρέχουμε 100στάρι, αύριο Μαραθώνιο..!



Corriere della Sera: «Το να τρέχεις στον δρόμο είναι ένας τρόπος παραβίασης των υποχρεώσεών σου ως πολίτη... Οχι στο τζόγκινγκ, ακόμη και το μοναχικό: Είναι ένας τρόπος για να εκθέσεις τον εαυτό σου, καθώς και την κοινωνία στην μόλυνση»


Σε νέα, αυστηρότερα μέτρα και περιορισμούς προσανατολίζεται η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε στην Ιταλία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, την ώρα που οι νεκροί από τον κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει τους 4.000.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 47.021, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 4.032, ξεπερνώντας και αυτούς της Κίνας. 

Παράλληλα, 5.129 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 627 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.986 νέα κρούσματα.

Από σήμερα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΓΗ, αναμένεται να ισχύσουν αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών και της λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα πρέπει να ανακοινωθούν από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα έχουν ασκηθεί διώξεις για άσκοπες μετακινήσεις σε περισσότερα από 53.000 άτομα.

Σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα, οι έξοδοι δεν επιτρέπονται παρά για επαγγελματικούς λόγους, για λόγους υγείας και για την αγορά τροφίμων, με κάθε παραβάτη να κινδυνεύει με φυλάκιση τριών μηνών, ή πρόστιμο 206 ευρώ.

Όπως διαρρέεται στη γειτονική χώρα, από σήμερα είναι πιθανό να γίνονται έλεγχοι σε όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και όχι μόνο σε κάποια από αυτά που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επίσης σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα εξετάζεται η απαγόρευση του τρεξίματος (τζόγκιν) σε ανοικτούς χώρους, και το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ που βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα τα Σαββατοκύριακα, εν αντιθέσει με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να λειτουργήσουν και τα Σαββατοκύριακα τα σούπερ μάρκετ στη χώρα. Παράλληλα η ιταλική κυβένρηση προσανατολίζεται στην απαγόρευση των πολιτών να πάνε προς τα εξοχικά τους.

Όπως σημειώνουν τα ίδια δημοσιεύματα στόχος των νέων ενδεχόμενων απαγορεύσεων είναι να αποθαρρυνθούν οι Iταλοί και να μην αποφασίσουν να πάνε σε κάποιο θέρετρο, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθεί από τους Iιταλούς να ψωνίζουν τρόφιμα μόνον μια φορά την εβδομάδα, αποφεύγοντας να βγαίνουν κάθε μέρα για περιορισμένο αριθμό τροφίμων.

Αργότερα, ο υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων, Φραντσέσκο Μπότσια, διαμήνυσε ότι «στις προσεχείς 24 έως 48 ώρες είναι πιθανή η επιβολή νέων περιορισμών».

Σημειώνεται ότι οι κυβερνήτες των περιοχών της βόρειας Ιταλίας ζητούν την ανάπτυξη του στρατού για την επιβολή των μέτρων. 

«Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα οι αριθμοί δεν πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση, ούτε σε ό,τι αφορά τα νέα κρούσματα ούτε σε ό,τι αφορά τους θανάτους», δήλωσε ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα.

«Ομως, ακόμη και στην Λομβαρδία πρέπει να εξασφαλίσουμε την λειτουργία του συστήματος υγείας, του αγροδιατροφικού τομέα, της παραγωγής ενέργειας, των μεταφορών», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων που απευθύνει έκκληση.

«Τώρα τρέχουμε "κατοστάρι" για να επιλύσουμε τα επείγοντα ζητήματα, όπως των μονάδων εντατικής θεραπείας. Αύριο θα πρέπει να τρέξουμε μαραθώνιο για όλες τις επιπτώσεις της πανδημίας», σημείωσε ο ίδιος.

«Το να τρέχεις στον δρόμο είναι ένας τρόπος παραβίασης των υποχρεώσεών σου ως πολίτη...Οχι στο τζόγκινγκ, ακόμη και το μοναχικό: είναι ένας τρόπος για να εκθέσεις τον εαυτό σου, καθώς και την κοινωνία στην μόλυνση», δήλωσε ο Μαουρίτσιο Καζάσκο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής και της Ιταλικής Ομοσπονδίας Αθλητιάτρων στην Corriere della Sera.

Ο κυβερνήτης της Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι, δεύτερης μετά την Λομβαρδία πλέον πληγείσας περιοχής της Ιταλίας, απαγόρευσε το μεγαλύτερο μέρος των υπαίθριων δραστηριοτήτων χθες. «Ας έρθει κάποιος να μου πει ότι δεν μπορεί να κάνει χωρίς τζόγκινγκ, να τον πάω μια βόλτα στο νοσοκομείο», έγραψε στο Facebook.

Σημειώνετια ότι στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 22.264 και οι νεκροί 2.549. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.968 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 640. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.031, με 131 νεκρούς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την  εφημερίδα Corriere della Sera 200.000 μάσκες από την Τουρκία που προορίζονταν για την Ιταλία έχουν κολλήσει στο τελωνείο της Άγκυρας εδώ και δυο εβδομάδες.

Το ίδιος δημοσίευμα σημειώνει ότι οι προστατευτικές μάσκες έχουν ήδη πληρωθεί 670.000 ευρώ, αλλά ότι η τουρκική γραφειοκρατία ζητά συνεχώς καινούρια έγγραφα από το ιταλικό δημόσιο.

«Ο Ερντογάν μπλοκάρει την εισροή ευρώ στην χώρα του, για ένα πολιτικό «μπρα ντε φερ» της Τουρκίας - ΕΕ, ενώ η πανδημία τρέχει», υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μιλάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς