Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Κατρούγκαλος: Μπέρδεψαν τα αεροπλάνα με τα πλοία

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα για κυβέρνηση που βλέπει τα πλοία να περνούν, με αφορμή την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Καστελόριζο. 


«Το έφερε ο αέρας και μετά… πέταξε» μας είπε η κυβέρνηση για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος που έπλεε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. «Το πήρε ο καιρός» και μετά στην ανακοίνωσή τους είπαν «αποχώρησε από το FIR Αθηνών» (!). Όμως, το FIR είναι πληροφορίες πτήσεων!

«Αν συνδέσετε την απερίγραπτη ελαφρότητα των δηλώσεων αυτών που δείχνουν βαθύτατη άγνοια, δηλαδή να μιλάς για κινήσεις πλοίου και να αναφέρεσαι στο FIR, με προηγούμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που λένε ότι δεν ξέρουμε, αν σεισμικές έρευνες συνιστούν παραβίαση διεθνούς δικαίου, μας κάνουν να ανησυχούμε».

«Δεν πρόκειται να επενδύσουμε στην στρατιωτική εκμετάλλευση των γεγονότων αυτών αλλά από την άλλη πλευρά, δεν είναι η κυβέρνηση για να βλέπει τα πλοία να περνούν».
«Όταν λες ότι οι σεισμικές έρευνες μπορεί να μην αποτελούν παραβίαση διεθνούς δικαίου, δεν δείχνει αποφασιστικότητα».

Ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος


«Αργά το βράδυ της Πέμπτης, είχα την πληροφορία. Απλά αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε την κίνηση του. Το άλλο πρωί, η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ήταν στην περιοχή. 

Η ελληνική φρεγάτα ενημέρωνε διαρκώς το κέντρο επιχειρήσεων με απευθείας εικόνα από το σημείο που έπλεε το Oruc Reis ενώ από αέρος επιτηρούσε F-16, της Πολεμικής Αεροπορίας» φέρεται να είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο διάλογο που αποκάλυψε το Real.gr ότι είχε με τον Κυρ. Μητσοτάκη.
 
Έλα όμως που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έλεγε στο ΣΚΑΙ ότι λόγω «καιρικών συνθηκών» έγινε η είσοδος του «Oruc Reis».

Τι από τα δύο ισχύει; Ποιος λέει ψέματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς