Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Αναίτια χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ




Ομόφωνα αθώοι οι δύο φοιτητές που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δύο φοιτητές που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο μετά από επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, με αφορμή το κλείσιμο του πανεπιστημίου σχολής από τη Σύγκλητο.

Οι δύο φοιτητές, ο ένας της Ιατρικής και ο δεύτερος του ΕΜΠ ήταν αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων τα οποία δεν αποδείχθηκαν.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος τόνισε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή των δύο κατηγορουμένων στα επεισόδια.
Ας ξαναθυμηθούμε: Διακόσιοι φοιτητές από Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας αμφισβήτησαν το κλείσιμο της ΑΣΟΕΕ που επιβλήθηκε μετά από απόφαση της Συγκλήτου. Η Αστυνομία εισέβαλε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου είχαν εισέλθει φοιτητές.


Σ. Αλεξίου: Το κράτος της δεξιάς, του αυταρχισμού και του φόβου είναι εδώ

«Το κράτος της δεξιάς, του αυταρχισμού και του φόβου είναι εδώ. Η κυβέρνηση Σαμαρά θα ζήλευε την εικόνα αυτή» αναφέρει ο γραμματέας της Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου, σχολιάζοντας την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

Όπως σημειώνει, «εγκλωβισμένοι και τραυματισμένοι φοιτητές στο προαύλιο του ΟΠΑ και επίδειξη δύναμης των πραιτοριανών του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη.

Δεν θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να αγωνιζόμαστε απέναντι σε όσους θέλουμε να συνηθίσουμε τον φόβο και να πειθαρχεισουμε στις διαταγές και τις ορέξεις τους».

Με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης επιχείρησε η αστυνομία να απωθήσει ομάδα ατόμων που προσέγγισε την ΑΣΟΕΕ.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους η αστυνομία εισέβαλε στο ίδρυμα και ενώ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου είχε αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας του τμήματος μέχρι και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Συνελήφθησαν για συμμετοχή στα  επεισόδια

Δύο φοιτητές ηλικίας 22 και 25 ετών συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 22χρονος συνελήφθη  καθώς «συμμετείχε στην ομάδα των ατόμων που επιχείρησαν να διασπάσουν βίαια τον αστυνομικό φραγμό, έξω από το Πανεπιστήμιο».

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ωστόσο, ο 25χρονος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «ταυτοποιήθηκε ότι συμμετείχε σε ομάδα επιτιθέμενων ατόμων έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, που επιχειρούσαν να εισέλθουν εντός, ενώ χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο καδρόνι».

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο 25χρονος έλαβε δικάσιμο για τις 22 Νοεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν συμμετείχε σε επεισόδια ενώ κατήγγειλε την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του ως μία προσπάθεια «να τρομοκρατηθεί το φοιτητικό κίνημα».

Στα δικαστήρια βρέθηκαν δεκάδες φίλοι και συμφοιτητές του 25χρονου.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με βίντεο που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας, η αστυνομία πριν εισβάλει στην ΑΣΟΕΕ και χωρίς καμία αιτία φαίνεται να κάνει χρήση χημικών. Στη συνέχεια, εισβάλει στον προαύλιο χώρο της σχολής και εγκλωβίζει τους φοιτητές στο εσωτερικό του κτιρίου ενώ σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητές χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς