Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον προφήτη Ηλία Ηλιού

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον καταγόμενο από τη Λήμνο Ηλία Ηλιού, τον επονομαζόμενο στα χρόνια της προδικτατορικής ΕΔΑ προφήτη Ηλιού, πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λήμνου στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Μύρινα Λήμνου, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

Εκδήλωση στον τόπο καταγωγής του, στη Μύρινα Λήμνου

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον καταγόμενο από τη Λήμνο Ηλία Ηλιού πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λήμνου στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Μύρινα Λήμνου, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. 


Στην ανοιχτή εκδήλωση παρευρέθηκαν τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές αρχές. Χαιρέτισαν, η ΝΟΔΕ Λήμνου, η εκπρόσωπος της οποίας μετέφερε και τον χαιρετισμό του βουλευτή της Ν.Δ. και Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής κου Χαράλαμπου Αθανασίου και με μήνυμά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία κος Γιάννης Μπουρνούς. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κος Νίκος Σηφουνάκης δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι θα επιθυμούσε ιδιαίτερα να παραστεί αλλά απουσίαζε στο εξωτερικό.     
                           
Επίσης, εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα παρευρέθηκε και χαιρέτησε  ο πρώην Υπουργός Παιδείας κος Κώστας Γαβρόγλου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε φωτογραφικό αρχειακό υλικό από την ζωή του Ηλία Ηλιού και από εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Λήμνου έγινε αναφορά στην ζωή του, στην ιδεολογική και πολιτική του διαμόρφωση και στην δραστηριοποίησή του στη Λήμνο από την γέννησή του το 1904 έως το 1931.

Από τον ιστορικό ερευνητή κο Θόδωρο Μπελίτσο έγινε εκτενής παρουσίαση για την ζωή του από το 1931 έως και πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τέλος ο καθηγητής κος Ηλίας Νικολακόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου «Ηλίας Ηλιού» έκανε αναλυτική αναφορά στη ζωή, στην πολιτική και κοινοβουλευτική δραστηριότητα καθώς επίσης και στην πολιτική σκέψη του Ηλίου Ηλιού από τη λήξη του πολέμου έως και τον θάνατό του στις 25 Ιανουαρίου 1985.

Μεγάλος αριθμός κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.     

Ρεπορτάζ: Μονοκρούσος Θόδωρος - avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς