Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Η Ώρα Πατρών καλεί τον κ. Πελετίδη να συμμετάσχει




Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθος κλπ, με δυναμικό ραντεβού στο Βουπράσιο στη μεθαυριανή διαμαρτυρία για την Πατρών- Πύργου!



Αίτημα της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ του Γιώργου Ρώρου προς στον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη να «Ενώνουμε τη φωνή μας» στη μεθαυριανή κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την ολοκλήρωση της Πατρών- Πύργου, απηύθυνε η παράταξη, χωρίς ανταπόκριση εκ μέρους του Δήμου προς το παρόν!

«Να ενώσει η Πάτρα τη φωνή της με όλους τους φορείς για την Πατρών- Πύργου συμμετέχοντας στη μεθαυριανή κινητοποίηση ζητά από τον Δήμαρχο η παράταξη «ΩΡΑ Πατρών». Όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον Κ. Πελετίδη «η παράταξή μας ευθύς εξ αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο σας πρότεινε, να δημιουργηθεί κοινή συντονιστική επιτροπή, όπου θα αναλάβει πρωτοβουλίες και κοινές δράσεις, διότι μόνο έτσι η επιτυχία είναι δεδομένη. Με την ενότητα των δύο Νομών και όχι μόνο.

«Κύριε Δήμαρχε,
Αφού δεν συγκαλέσατε Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα να προχωρήσετε έστω σε συμβούλιο εκ περιφοράς, ώστε η Πάτρα να ενώσει την φωνή της με τους φορείς όλων των Νομών.
Φυσικά η θέση της παράταξής μας "ΩΡΑ Πατρών" είναι η συμμετοχή μας στην από κοινού κινητοποίηση» καταλήγει.

«Θετικό το οτι η Δημοτικη Αρχη του κου Πελετιδη απεδεχθη την προταση μας» αναφέρεται σε ανάρτηση του Γιώργου Ρώρου στο fb της ΩΡΑΣΠΑΤΡΩΝ.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών 



Παράλληλα σε ανακοίνωσή του ο ΕΕΣΠ αναφέρει μεταξύ άλλων:
 «Η ανάγκη για σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας –Τσακώνας αποτελεί πάγια διαχρονική διεκδίκηση των φορέων της περιοχής και του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών. Είναι έργο αναπτυξιακό για την Νοτιοδυτική Ελλάδα, έργο μεγάλης πολιτισμικής αξίας μιας και θα συνδέει την Αρχαία Ολυμπία με τους κύριους οδικούς άξονες της χώρας.
Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συμμετέχει στην κινητοποίηση στην κινητοποίηση την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου μαζί με τους τοπικούς φορείς της Νοτιοδυτικής Ελλάδας
Απαιτούμε την άμεση έναρξη των εργασιών για ένα σύγχρονο ασφαλή αυτοκινητόδρομο χωρίς διόδια.
Να παρθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα μέχρι την ολοκλήρωση του ούτως ώστε να καταστεί κατά το δυνατόν ασφαλέστερος. (Καλύτερη σήμανση, αστυνόμευση, τοποθέτηση κορυνών στα επικίνδυνα σημεία και στις κατοικημένες περιοχές κλπ)»
Αυξάνονται καθημερινά οι δηλώσεις συμμετοχής
  
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως αυξάνονται καθημερινά οι δηλώσεις συμμετοχής στην προγραμματισμένη για μεθαύριο Τετάρτη κινητοποίηση που διοργανώνεται από το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος, στον κόμβο Βουπρασίου στις 12 το μεσημέρι.



Σχετικά με τις κινητοποιήσεις που γίνονται για την ολοκλήρωση της Πατρών – Πύργου, αλλά και το κάλεσμα συμμετοχής των Ζακυνθινών από Ηλείους και Αχαιούς, το βράδυ της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου, από το Δήμο Ζακύνθου, σύμφωνα με την ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου, εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία «καλούνται οι Ζακυνθινοί να μην μείνουν αμέτοχοι σε αυτή την ευκαιρία να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τους κατοίκους Δυτικής Πελοποννήσου για την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου.

Σύνθημά μας θα είναι "Όχι στο δρόμο του θανάτου" και βασικό αίτημα διεκδίκησης -για την Ηλεία του μέλλοντος- τη συνέχιση των εργασιών στον δρόμο Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Τσακώνα που δεν θα πρέπει να έχει διόδια…

Θα συμμετέχουν οι δήμοι Πύργου, Πηνειού και Ανδραβίδας -Κυλλήνης, το Εργατικό Κέντρο Πύργου, η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου και μαζικοί φορείς του νομού καθώς και φορείς από τους νομούς Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας. Οι παραπάνω θα αναλάβουν να «τρέξουν» το διαδικαστικό και να κινητοποιήσουν τους πολίτες, καθώς και να επικοινωνήσουν το γεγονός με διάφορους τρόπους».
 



Μετά το ψήφισμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου, ανάλογες κινήσεις αναμένονται και από το νησί της Κεφαλλονιάς καθώς, από την Μεσσηνία καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συμπαραστάτης είναι και ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός που έχει δηλώσει κατ' επανάληψη σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου πρέπει να συνεχιστεί…

Επίσης και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος που με επιστολή του τον περασμένο Ιανουάριο –προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλή- χαρακτήριζε τον υπάρχοντα δρόμο Πάτρα – Πύργος ως… οδό θανάτου…

«Χαρακτηριστικό τῆς καταστάσεως ἡ ὁποία ἐπικρατεῖ στό συγκεκριμένο δρόμο, εἶναι ἡ ὀνομασία πού τοῦ ἒχει δοθῆ ἀπό πολλούς, "ὁδός θανάτου".
Κάνετε ὃ,τι εἶναι δυνατόν, ὣστε νά μή θρηνήσωμε ἂλλα θύματα καί νά μή προστεθοῦν ἂλλοι ἀνάπηροι στίς ἑκατοντάδες τῶν προηγουμένων. Ὁ δρόμος αὐτός εἶναι ἂκρως ἐπικίνδυνος.
Τό γράμμα μου αὐτό γράφτηκε ὡς χρέος πατρικό, στή μνήμη τῶν δύο Ἐκπαιδευτικῶν, οἱ ὁποῖοι ἂφησαν τήν τελευταία τους πνοή στήν ὁδό Πατρῶν-Πύργου, ἀλλά καί στήν μνήμη ὃσων ἒβαψαν μέ τό αἷμα τους, αὐτό τό δρόμο ἐπί τόσα ἒτη.
Ἡ Πάτρα εἶναι ἡ τρίτη πόλις τῆς Ἑλλάδος, ἒχει τό τρίτο λιμάνι, εἶναι πόλις πού ὂχι μόνο τήν ἐπισκέπτονται πλήθη ἀνθρώπων, Ἑλλήνων καί ἂλλων, ἀλλά καί δι’ αὐτῆς κατευθύνονται, διά τῆς ὁδοῦ Πατρῶν-Πύργου, στήν Ἠλεία, (ἡ ὁποία ἒχει ἐπίσης μεγάλο ἱστορικό ἐνδιαφέρον), Μεσσηνία, νησιά Ἰονίου κ.λ.π.
Μέ τήν πίστη καί ὂχι ἁπλῶς μέ τήν ἐλπίδα, ὃτι θά εἰσακουσθοῦν οἱ ἐκκλήσεις καί παρακλήσεις μας γιά τό συγκεκριμένο θέμα, Σᾶς ἀσπάζομαι ἐν Κυρίῳ, εὐχόμενος ὑγιεία καί εὐλογία παρά Θεοῦ, στήν ἐπιτέλεση τοῦ πολυευθύνου ἒργου Σας»… αναφερόταν, μεταξύ άλλων στην επιστολή του κ. Χρυσόστομου…

Εξ άλλου και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας συνυπέγραψε τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία «είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η μόνη λύση για την αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος της Ηλείας είναι η ενότητα και η μεταξύ μας συνεννόηση. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να κινηθούμε αφήνοντας στην άκρη τις κομματικές ταμπέλες και τα προσωπικά οφέλη».

Υπέρ της άμεσης υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου τάσσεται και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, που αποφάσισε –επίσης- τη συμμετοχή του με αντιπροσωπεία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 26η Φεβρουαρίου 2020.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηλείας με απόφαση του (29/01/2020), να πρωτοστατεί και να συμμετέχει στις πρωτοβουλίες που έχουν σαν στόχο την κατασκευή του δρόμου Πατρών – Πύργου.

Αντίστοιχα, σε ανακοίνωσή της η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11π.μ. ως τη λήξη του ωραρίου, ενώ έχει δρομολογήσει και λεωφορείο για τη μετάβαση στο σημείο της συγκέντρωσης.

Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 11.15 π.μ. από το κάτω μέρος της πλατείας Τριών Συμμάχων.


.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς