Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Τάφτυσε το επιτελικό κράτος της ΝΔ στο πρώτο χιόνι !

Αλληλοεπίρριψη ευθυνών και τελικά την πλήρωσε ένας... τροχός!


Για πέντε ώρες, ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας παρέλυσε εξαιτίας της κακοκαιρίας. Η διέλευση των οχημάτων ήταν αδύνατη με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών. 


Η Τροχαία από νωρίς είχε ανακοινώσει την απαγόρευση κίνησης μεγάλων φορτηγών και  λεωφορείων ωστόσο δεν εικασούστηκε.

Με συνοπτικές διαδικασίες η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικατέστησε τον Διοικητή του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.

Έντονη κριτική κατά της κυβερνητικής απόφασης άσκησε μέσω άρθρου του ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής, με ανάρτηση στο  www.katechaki.gr

Επίσης, οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου». 

Το Υπουργείο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος λένε διότι όλοι μπορεί να φταίνε εκτός από την κυβέρνηση. 

Από χθες οι ευθύνες έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ των αρμοδίων. 

Από την πλευρά της, η Τροχαία θεωρεί υπεύθυνη τη Νέα Οδό, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής, διότι δεν καθαρίστηκε επαρκώς το οδόστρωμα και δεν ελήφθησαν εγκαίρως μέτρα. Συνεπώς, όπως υποστηρίζει, δεν μπορούσε να επιτρέψει τη διέλευση των οχημάτων στο σημείο που έχει κλείσει ο δρόμος από το χιόνι.

Η Περιφέρεια Αττικής από την πλευρά της υποστηρίζει πως είχε έτοιμες και αλατιέρες και γκρέιντερ, αλλά δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα από τη Νέα Οδό.

Η Νέα Οδός ρίχνει την ευθύνη στους μετεωρολόγους, ότι δεν είχαν ενημερώσει για την τόσο μεγάλη ένταση των καιρικών φαινομένων, αλλά και στους οδηγούς, τους οποίους κατηγορεί ότι δεν είχαν αλυσίδες, αλλά και ότι χρησιμοποιούσαν τη ΛΕΑ. Ετσι δεν μπορούσαν να περάσουν τα εκχιονιστικά οχήματα και τα φορτηγά με το αλάτι. 

ΣΥΡΙΖΑ: Πέντε εκατοστά χιονιού ήταν αρκετά για να οδηγήσουν στην κατάρρευση

«Πέντε εκατοστά χιονιού ήταν αρκετά για να οδηγήσουν το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη στην κατάρρευση» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το φιάσκο με τα μέτρα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και την πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στις Αφίδνες.

Όπως σημειώνει, «μέχρι χθες διατυμπάνιζαν την αποτελεσματικότητα του. Και, σήμερα, προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από το φιάσκο, που είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών, καρατόμησαν τον διοικητή της Τροχαίας».

«Οι επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί αυτοί δεν πείθουν κανέναν. Η ευθύνη για το κλείσιμο της εθνικής οδού ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς